News

Portul Constanța are un nou director executiv. Expertă pe administrare și exploatare, avocata Mirela-Ileana Bîrchi a preluat funcția

Autoritățile pregătesc o nouă viziune pentru Portul Constanța. Din 15 februarie, Mirela-Ileana Bîrchi este noul director executiv
15.02.2024 | 13:19
Portul Constanta are un nou director executiv Experta pe administrare si exploatare avocata MirelaIleana Birchi a preluat functia
Portul Constanța are un nou director executiv. Mirela-Ileana Birchi îți începe mandatul din 15 februarie. Sursa foto: Colaj foto / Hepta.ro /
ADVERTISEMENT

Portul Constanța are un nou director executiv. Începând de joi, 15 februarie, în Administrația Portului Constanța își începe activitatea Mirela-Ileana Bîrchi.

O nouă numire în cadrul conducerii Portului Constanța

Până să ajungă în această poziție, Mirela-Ileana Bîrchi, a deținut mai multe funcții publice în instituții ale statului român. Ea a fost aleasă și pentru experiența profesională pe care o are.

ADVERTISEMENT

Bîrchi a ocupat, din august 2022 până de curând, funcția de consilier personal la Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, activând la capitolul dezvoltare, fiind expertă pe administrare și exploatare.

De asemenea, tot în anul 2022, a fost angajată pe postul de consilier director general la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din Capitală.

ADVERTISEMENT

Ileana-Mirela Bîrchi are o experiență vastă în avocatură și în domeniul juridic

Cu o carieră solidă în domeniul juridic, Mirela-Ileana Bîrchi a fost selectată pentru această poziție, având o experiență extinsă în drept comercial și drept maritim.

Aceasta are o pregătire juridică în România și în Regatul Unit, la Londra. Mirela-Ileana Bîrchi este avocat de profesie și a activat ca și consilier al directorului general în cadrul Administrației Portului Constanța.

ADVERTISEMENT

Iar între 2019 și 2022 a activat la propriul cabinet de avocatură, denumit Cabinet Individual de avocat Ileana Mirela Bîrchi, iar în perioada 2018 și 2019 a lucrat ca avocat colaborator la Manolache și Asociații.

Printre funcțiile și CV-ul vast, Mirela Bîrchi, a lucrat între 2012 și 2013 la Compania Națională „Loteria Română”. Ea a ocupat funcția de Consilier al Directorului General, după ce între 2011-2012 a fost Director General Adjunct.

ADVERTISEMENT

Având în vedere importanța strategică a Portului Constanța pentru economia regională și națională, numirea unui profesionist cu experiență vastă în domeniul juridic și o înțelegere profundă a industriei maritime poate reprezenta o mișcare esențială pentru a asigura o conducere eficientă.

Postul de director executiv al Portului Constanța a fost ocupat până de curând de actualul director general, Mihai Teodorescu, care a fost numit săptămâna trecută în această poziție, după ce Florin Vizan și-a dat demisia.

ADVERTISEMENT