News

Posibil atentat la metroul din București! Ce au găsit polițiștii asupra unui bărbat palestinian

12.06.2019 | 20:13
Posibil atentat la metroul din Bucuresti Ce au gasit politistii asupra unui barbat palestinian

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, din localitatea Popești Leordeni este suspectat de polițiștii români că ar fi plănuit un atac la rețeaua de metrou din București.

Cine este bărbatul care plănuia un atentat la metrou

Un bărbat de origine palestiniană, în vârstă de 30 ani este suspectat că ar fi plănuit un atentat la metroul din București. Bărbatul are și cetățenie română, iar datorită iubitei sale anchetatorii au reușit să-i afle planul pe care îl punea la cale. Anchetatorii au găsit în computerele personale ale tânărului hărți ale rețelei de transport subteran, precum și fotografii din stațiile extrem de aglomerate cum ar fi: Piața Victoriei sau Pipera.

Totodată, cei care cercetează cazul suspectului spun că, acesta studia în amănunt liniile de metrou și mulțimea care apare în fotografiile realizate de acesta nu a bănuit nimic. În plus, anchetatorii au precizat că au interceptat o conversație telefonică cu un prieten de-al său căruia îi spunea: „Fac kamikaze și tăcem cu toții” și îi explica modul în care vrea să arunce în aer metroul bucureștean.

Bărbatul a fost luat în vizor de autorități după ce a distribuit pe mai multe rețele de socializare mesaje jihadiste. Ofițerii de la crimă organizată au intrat în posesia unui laptop care i-a aparținut palestinianului, dar pe care l-a vândut și astfel investigatorii au aflat informații prețioase. Procurorii l-au condamnat pe bărbatul palestinian, în primă instanță la trei ani și opt luni pentru eventuale acte teroriste.

Bărbatul a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 8 luni de închisoare
Anchetatorii au interceptat o convorbire telefonică și i-au dejucat planul unui bărbat palestinian care plănuia un atac la metrou
Sursa foto: evz.ro

Atacuri criminale la metroul bucureștean

De-a lungul timpul au avut loc mai multe atacuri armate în subteran la metroul din București. În urmă cu doar două luni un bărbat în vârstă de 46 de ani a fost înjunghiat în umăr de un tânăr, în urma unui schimb de replici. Bărbatul rănit nu a dorit să depună plângere însă, Brigada  Poliție Transport Public a continuat cercetările.

În urmă cu aproape un an un metrou a fost evacuat după ce o persoană a folosit spray paralizant, imediat după ce trenul a plecat din stația Unirii 2. Bărbatul a fugit în clipa în care metroul a plecat de la peron. Călătorii au fost evacuați după ce, cineva a tras semnalul de alarmă. O altă garnitură i-a preluat pe călători mai departe.

 

 

 

 

 

Tags: