Fotbal international

Povestea emoționantă a lui Dario Benedetto. Starul lui Marseille nu a mai jucat fotbal de 4 ani din cauza decesului mamei sale

16.09.2019 | 14:49
Povestea emoționantă a lui Dario Benedetto. Starul lui Marseille nu a mai jucat fotbal de 4 ani din cauza decesului mamei sale
Dario Benedetto nu a mai jucat fotbal 4 ani din cauza decesului mamei lui. Sursă foto: hepta.ro

Dario Benedetto, noul atacant al lui Olympique Marseille, a reușit să înscrie două goluri în ultima etapă din Ligue 1, împotriva lui AS Monaco (4-3 pentru OM în „Principat”). Noul star al lui OM a ajuns la 4 goluri înscrise pentru noua sa echipă în 5 meciuri și este iubit de toți suporterii lui Marseille. Povestea din spatele acestui succes este, însă, emoționantă și dezvăluie clipele groaznice pe care atacantul argentinian le-a trăit până a ajunge fotbalistul din prezent.

Povestea lui Dario Benedetto. Atacantul a refuzat să mai joace fotbal din cauza decesului mamei sale

Toată povestea tragică a lui Dario Benedetto începe în copilărie, mai exact la vârsta de 12 ani, când a participat la un turneu de fotbal al școlilor. Atunci, Darío a fost observat de oficialii clubului argentinian Independiente Buenos Aires, care i-au promis că o să îl aducă în Academia clubului, după terminarea turneului școlar amintit, desfășurat în orașul Berazategui.

Numai că, în timpul finalei pe care o juca Dario, mama sa a leșinat, iar în drum spre spital a murit! Nimeni nu a știut că e mama micuțului atacant, iar meciul a continuat cu el în prim-plan. A marcat 3 goluri, iar turneul a fost câștigat de echipa sa, dar după meci a aflat vestea teribilă și, fără a mai avea sprijin, Benedetto a renunțat la fotbal pentru 4 ani.

La vârsta de 16 ani, Dario Benedetto a reînceput să joace fotbal, cu gândul la mama sa, care visa ca el să ajungă un mare fotbalist profesionist. S-a făcut remarcat la Arsenal de Sarandí, iar după o perioadă în care a evoluat pentru Defensa y Justicia, tot din prima ligă argentiniană, Benedetto a ales să se transfere în Mexic, la Club Tijuana. În urma evoluțiilor bune de la Club Tijuana, gruparea mexicană Club America l-a cumpărat în 2015, pentru ca după doar un an și jumătate să îl cedeze la Boca Juniors, colosul fotbalului sud-american.

Pe „La Bombonera”, Dario a devenit rapid unul dintre idolii tribunelor, iar în 63 de partide jucate pentru Boca, a marcat de 39 de ori și a oferit 11 pase decisive. Partidele încântătoare reușite i-au adus transferul mult dorit în Europa, la Marseille, în schimbul sumei de 14.000.000 de euro.

  • 29 de ani a împlinit Dario Benedetto pe 7 mai
Dario Benedetto, pe vremea când juca la Boca Juniors. Sursă foto: hepta.ro
Dario Benedetto, pe vremea când juca la Boca Juniors. Sursă foto: hepta.ro

Din cauza unei accidentări, Benedetto nu a jucat la Campionatul Mondial și a ratat un transfer la Borussia Dortmund

În noiembrie 2017, Dario Benedetto a suferit o ruptură de ligamente încrucișate la genunchiul drept și a ratat restul sezonului, printre care și participarea la Campionatul Mondial din Rusia cu naționala Argentinei, dar și un transfer important, la Borussia Dortmund. „Primul lucru la care m-am gândit în momentul accidentării au fost oamenii de la un club important din Europa. Este vorba de Borussia Dortmund, care își trimisese scouterii până în Argentina să mă vadă. Nu numai că au venit să mă vadă, dar erau în discuții avansate cu agenții mei”, își akintește Dario Benedetto.

Două goluri a înscris Dario Benedetto în ultima partidă jucată de Marseille. Sursă foto: hepta.ro
Două goluri a înscris Dario Benedetto în ultima partidă jucată de Marseille. Sursă foto: hepta.ro

„La fel cum a spus și Jorge Sampaoli (n.red. – selecționerul Argentinei), a fost mare păcat să mă accidentez, mai ales că îmi aprecia foarte mult evoluțiile pe care le aveam în acel moment la Boca. Din cauza accidentării am ratat șansa de a juca la un Campionat Mondial și un posibil transfer la Borussia Dortmund”, și-a încheiat Dario Benedetto amintirile amare.

  • 5 selecții are Dario Benedetto în naționala Argentinei, dar nu a reușit să marcheze încă niciun gol
  • 12.500.000 de euro este cota de piață a lui Dario Benedetto, conformtransfermarkt.com
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri