Fotbal international

Povestea lui Nestor Pitana, cel mai bun arbitru din lume în 2018! A lucrat ca bodyguard la o discotecă din Argentina

17.11.2018 | 14:38
Povestea lui Nestor Pitana cel mai bun arbitru din lume in 2018 A lucrat ca bodyguard la o discoteca din Argentina

Nestor Pitana este cel mai bun arbitru din lume în 2018, iar argentinianul şi-a spus povestea într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport. Sud-americanul va conduce de la centru meciul Italia – Portugalia, iar înaintea partidei va primi premiul “Gino Campanati”.

Cu ocazia interviului acordat presei din Italia, Nestor Pitana a povestit câteva amânunte din viaţa lui, înainte să ajungă arbitru. “Am lucrat ca salvamar şi am fost profesor de educaţie fizică. În acelaşi timp eram şi bodyguard la o discotecă. Mă antrenam într-o mică sală de gimnastică, pe care o deţineam. În acel moment m-am hotărât să devin arbitru. În trecut am fost rugat să intru în politică. Aş face orice să-mi ajut provincia în care trăiesc. M-am născut aproape de Posadas, la graniţa cu Brazilia şi Paraguay, o zonă influenţată de culturi diferite. Părinţii mi-au dat numele de Nestor Fabian, după un cunoscut dansator de tango din Argentina”, a declarat Nestor Pitana în interviul acordat jurnaliştilor de la Gazzetta dello Sport.

Povestea lui Nestor Pitana, cel mai bun arbitru din lume în 2018. Cum a fost salvat la CM din Rusia

Nestor Pitana, cel mai bun arbitru din lume în 2018, şi-a spus povestea în Gazzetta dello Sport şi a recunoscut că sistemul VAR l-a salvat la Campionatul Mondial din Rusia. Argentinianul a dezvăluit că nu ar fi acordat penalty pentru Franţa în finala turneul final din această vară“Tot timpul sunt atent la dialogul pe care îl port cu jucătorii pe teren, iar aceştia îmi recunosc autoritatea pe teren. Sistemul VAR ne este de mare ajutor. Tehnologia ne oferă o a doua şansă să nu greşim. Irrati (n.r. arbitrul italian care s-a ocupat de sistemul VAR) m-a salvat în finala Campionatului Mondial, când a semnalizat penalty-ul pentru Franţa. Eu nu văzusem nimic. Pot spune că a fost ca un chirurg la acea fază”, a mai precizat Nestor Pitana.

Arbitrul argentinian a susţinut că în trecut a urmărit meciurile din Serie A, fiind un fan al lui Diego Maradona şi a dezvăluit cine a fost jucătorul pe care l-a “fluierat” cel mai greu. “Cel mai dificil a fost să-l arbitrez pe Veron, în condiţiile în care avem acelaşi caracter. Am început să urmăresc meciurile din Serie A în anii ’80, în special datorită lui Diego Maradona. Acum sunt atent mai mult la colegii mei italieni”, a spus Nestor Pitana.

Povestea lui Nestor Pitana, cel mai bun arbitru din lume în 2018. Argentinianul a oficiat la finala Campionatului Mondial din Rusia
Povestea lui Nestor Pitana, cel mai bun arbitru din lume în 2018. Argentinianul a oficiat la finala Campionatului Mondial din Rusia