Fotbal intern

Povestea lui Nicușor Bancu, fotbalistul Craiovei și al Naționalei care de cinci ani evoluează cu o tijă în picior! : ”Mi-au spus că o voi avea toată viaţa!”

12.11.2019 | 22:54
Povestea lui Nicusor Bancu fotbalistul Craiovei si al Nationalei care de cinci ani evolueaza cu o tija in picior  Miau spus ca o voi avea toata viata
„Tricolorii” Craiovei, primele reacții după aflarea grupei din preliminariile Cupei Mondiale. sursă: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Căpitanul Universității Craiova, Nicușor Bancu, unul dintre cei mai importanți jucători din Casa Pariurilor Liga 1, are o poveste de viață impresionantă. Omul bun la toate în echipa lui Victor Pițurcă, din defensivă până în fața porții adverse, Bancu a avut o carieră zbuciumată din cauza frecventelor și gravelor accidentări. Puțini știu că acesta evoluează, de ani buni, cu o tijă de metal în picior.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,96 este cota pentru “Gazdele deschid scorul în prima repriză” la meciul România – Suedia. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Povestea lui Nicușor Bancu, fotbalistul Craiovei și al echipei naționale care de cinci ani evoluează cu o tijă în picior: ”Doctorii mi-au spus că voi fi mai puternic”

Cariera lui Nicușor Bancu este una atipică. Dacă la 18 ani majoritatea jucătorilor se pregătesc de finalul junioratului și unii chiar au meciuri bune la echipele de seniori, Bancu nu face pare din această categorie. La această vârstă, Nicuşor încă era un fotbalist “romantic” și evolua de plăcere, în Liga a V-a Olt, la formația din localitatea Crâmpoaia.

Bancu a fost remarcat la un trial efectuat în județ de antrenorul de la Rapid Piatra Olt: ”Mi-a plăcut fotbalul de mic, jucam în liga a V-a la mine în comună, în Crâmpoaia, când a venit cineva, s-a uitat la mine și mi-a luat numărul de telefon. O săptămână mai târziu m-a sunat și mi-a zis să mă duc la probe. Așa am ajuns să joc la Piatra Olt. Aveam 18 ani. Mereu mi-am dorit să ajung în prima ligă, însă nu m-am gândit niciodată că voi ajunge la o echipă așa mare cum e Craiova”, spunea Bancu în 2017.

ADVERTISEMENT

Aventura lui Bancu la Universitatea Craiova a început în 2014

Cariera lui Bancu a început cu adevărat la 20 de ani. A început să joace în Liga a II-a, la Rapid Piatra Olt, apoi la FC Olt Slatina. Evoluțiile din eșalonul secund l-au adus în vizorul scouterilor Universităţii Craiova. Bancu a impresionat în cele 4 meciuri directe cu FC Olt Slatina, din Liga a II-a, iar în iulie 2014, pentru doar 80.000 de euro, acesta era transferat de trupa din Bănie.

  • 2.500.000 de euro este cota lui Nicușor Bancu în prezent, conform Transfermarkt.com

Tot în 2014 a venit și prima accidentare gravă: fractură de tibie și peroneu. Pe vechiul ”Ion Oblemenco”, în octombrie 2014, Nicușor Bancu a trăit și primul moment dificil din cariera sa la Universitatea Craiova. În timpul meciului de Cupă dintre olteni și Viitorul lui Gică Hagi, Bancu a suferit cea mai gravă accidentare de la venirea la Universitatea. Alin Șeroni are un atac violent asupra fundașului stânga, iar Bancu se prăbușește pe teren. Verdictul medicilor, unul crunt pentru tânărul jucător: fractură de tibie și peroneu.

ADVERTISEMENT

Bancu evoluează cu o tijă în picior: ”Doctorii nu au mai putut s-o scoată. O voi avea toată viața”

Accidentarea gravă din 2014 a avut urmărit pentru Nicușor Bancu. În 2016, chiar înainte de finalul play-out-ului, fotbalistul de la Craiova a suferit o noua operatie. Intervenția chirurgicală nu a fost însă pe deplin reușită. Medicii au încercat să-i extragă tija metalică din piciorul stâng de la vechea operație, însă nu au reușit. Cu toate acestea, fotbalistul a primit asigurări că asta nu-i va afecta evoluțiile și nici sănătatea.

”Au încercat să-mi scoată tija, din păcate nu s-a mai putut, sau din fericire, că doctorii au spus că nu se va mai întâmpla nimic, chiar dacă o țin acolo toată viața. Din contră, voi fi mai puternic, piciorul va fi mai puternic. Restul s-a rezolvat foarte bine, șuruburile mi s-au scos, doar tija a rămas acolo fiindcă nu s-a mai putut scoate. Sper ca acum, după a doua operație, lucrurile să revină la normal și să pot marca și cu piciorul meu de bază”, spunea Bancu în 2016.

ADVERTISEMENT

Nicușor Bancu, a devenit jucător de bază și la națională

Căpitanul Universității Craiova a devenit, în ultimii ani, o prezență constantă și în prima reprezentativă. În mandatul lui Cosmin Contra, jucătorul oltenilor și-a făcut debutul la prima reprezentativă. Se întâmpla în 2017, tot într-o lună octombrie, la un Danemarca – România 1-1 din preliminariile Mondialului din 2018.

  • 11 meciuri are Nicușor Bancu la naționala României

Atunci, Nicușor Bancu a intrat pe teren în minutul 66, profitând de eliminarea lui Cristi Ganea. În final de meci, Bancu a centrat excelent pentru Deac, cel care a adus o remiză nesperată pentru echipa lui Contra, aflată în inferioritate numerică.

Reperele carierei lui Nicușor Bancu:

  • octombrie 2013, primul meci pe ”Ion Oblemenco” din postura de adversar al Craiovei
  • octombrie 2014, accidentare gravă într-un meci cu Viitorul, tot pe ”Ion Oblemenco”
  • octombrie 2015, gol important într-un succes clar cu Dinamo, scor 3-0, jucat pe ”Extensiv” 
  • octombrie 2017, debut la echipa națională a Românie, la Copenhaga, într-o remiză, 1-1
ADVERTISEMENT