News

Povestea miresei din Beirut care a fost la un pas de moarte în timpul exploziei: “Nu am auzit niciodată un sunet atât de terifiant!”

06.08.2020 | 18:55
Povestea miresei din Beirut care a fost la un pas de moarte in timpul exploziei Nu am auzit niciodata un sunet atat de terifiant
ADVERTISEMENT

Israa Seblani, îmbrăcată în alb, se pregătea de cea mai frumoasă zi din viața ei. Era ziua nunții și mireasa, în vârstă de 29 de ani, plutea fericită pe străzile cochete din Beirut. Avea o ședință video împreună cu soțul ei. Cei doi încercau să creeze o amintire care va rămâne neatinsă și nealterată de timp.

Dar universul avea alte planuri. Chiar în acel moment, în portul din Beirut, explodau 2700 de tone de azotat de sodiu. Beirutul se transforma în infern.

ADVERTISEMENT

Explozia s-a resimțit pe o distanță de kilometri și a strivit totul în calea ei. Într-o secundă, Israa, a ajuns din paradis în iad. A trăit clipe de groază și de panică absolută.

Aproape de moarte, în ziua nunții

Din fericire, Israa a scăpat din ghearele exploziei fără a fi rănită. A doua zi după catastrofa din Beirut, a povestit pentru presa internațională ce a simțit în acele momente. Mireasa și soțul ei s-au întors acolo unde au fost prinși de explozie, chiar în fața hotelului unde urmau să petreacă noaptea nunții.  Hotelul este  acum o ruină.

ADVERTISEMENT

“M-am pregătit pentru marea zi timp de două săptămâni. Eram fericită ca orice altă fată, mă căsătoream. Mă gândeam că părinții o să se bucure că o să mă vadă în rochie albă, că o să arăt ca o prințesă și toate cele, eram foarte fericită ca orice altă fată. Despre ce s-a întâmplat în timpul exploziei, nu am cuvinte să explic. Mă simțeam tristă. Vă spun sincer, zâmbetul pe care îl vedeți acum nu exista cu o zi înainte. Eram șocată, mă întrebam ce s-a întâmplat, că o să mor. Soțul meu mi-a zis că trebuie să continuăm, că nu putem să ne oprim, că trebuie să continuăm,” a declarat Israa Seblani.

Ahmad Subeih, soțul : “Am început să ne plimbăm și era totul foarte trist. Nu pot să descriu distrugerile și sunetul exploziei. Suntem încă în stare de șoc. Nu am auzit în viața mea ceva atât de terifiant similar cu sunetul acestei explozii”.

ADVERTISEMENT

Israa a povestit apoi pentru presă că nu și-a dorit vreodată sa fie celebră. Dar într-o secundă lucrurile s-au schimbat cu 180 de grade în viața ei. Ceea ce trebuia să fie cea mai frumoasă zi din viața lui Israa, a devenit o zi de doliu național în Liban, iar dintr-o anonimă, mireasa din Beirut a devenit o figură cunoscută în întreaga lume.

“Tot timpul am încercat să fiu, nu neapărat o persoană faimoasă. Dar după cele întâmplate, nu trebuie să mai fac nimic. Acum mă cunoaște toată planeta”, a adăugat Israa Seblani.

ADVERTISEMENT
Tags: