Sporturi

Presa din Franța după meciul dramatic cu România: ”O duminică lungă și delicioasă”

Presa din Franța după meciul dramatic cu România: ”O duminică lungă și delicioasă”
Presa din Franța a salutat victoria dramatică a echipei de Fed Cup în meciul din semifinale cu România

Presa din Franța a salutat victoria dramatică a echipei de Fed Cup în meciul din semifinale cu România. Jurnaliștii din Hexagon au scris despre refacerea unei perechi de vis între Caroline Garcia și Kristina Mladenovic și au remarcat susținerea formidabilă de care au avut parte la Rouen fetele din formația condusă de căpitanul nejucător Florin Segărceanu.

Presa din Franța după meciul dramatic cu România: ”Formidabilele fete”

Publicația Paris Normandie a titrat pe prima pagină ”Formidabilele fete” și a pus o fotografie cu jucătoarele franceze care sărbătoresc calificarea în finala Fed Cup cu un steag uriaș. Presa din Franța a scris la superlativ despre evoluția Franței în semifinala dramatică împotriva României, câștigată cu 3-2 după un meci de dublu de infarct în care Caroline Garcia și Kristina Mladenovic au trecut de Simona Halep și Monica Niculescu.

Cel mai apreciat codian francez, L’Equipe, a ofderit doar un mic spațiu pe prima pagină întâlnirii de Fed Cup și lângă o mică poză cu Kristina Mladenovic și Caroline Garcia a titrat: ”Asocierea perfectă”. În schimb, la interior, publicația a acordat un spațiu mult mai larg meciului. Sub titlul ”Frumoasa echipă”, jurnaliștii francezi au scris că Garcia și Mladenovic, care  au jucat din nou împreună după o pauză de doi ani, au dus echipa în finala Fed Cup, acolo unde le așteaptă Australia.

Presa din Franța a salutat victoria din întâlnirea de Fed Cup cu România
Presa din Franța a salutat victoria din întâlnirea de Fed Cup cu România

”O zi interminabilă și înăbușitoare”

Pe o altă pagină, L’Equipe titrează ”O duminică lungă și delicioasă” și scrie: ”La finalul celei de-a doua zi, interminabile și înăbușitoare, echipa Franței a întors rezultatul în fața formației României și a publicului său numeros. Pe fetele noastre le așteaptă acum marea finală din Australia, echipă care nu a mai ajuns în această fază din 1993. Lupta pentru trofeu se va da la 9 și 10 noiembrie”.

România a fost învinsă de Franța, scor 2-3, în semifinalele Fed Cup și a ratat prezența în premieră în marea finală a competițiie. Astfel, Simona Halep și compania își încheie aventura pe 2019 în Fed Cup și vor reveni la această competiție abia în anul următor unde vor juca în primul tur al Grupei Mondiale. Fetele noastre vor fi cap de serie la tragerea la sorți, iar adversarul se va alege dintre Cehia, Germania, Spania și Statele Unite ale Americii.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORTURI
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri