Fotbal intern

Prima decizie luată de Gabriela Firea după Dinamo – FCSB! Închide Arena Națională pentru 2-3 luni

12.11.2018 | 20:01
Prima decizie luata de Gabriela Firea dupa Dinamo  FCSB Inchide Arena Nationala pentru 23 luni

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea a anunțat prima decizie pe care o ia după Dinamo – FCSB! Astfel, Arena Națională va fi închisă pentru toate evenimentele sportive pe perioada cât va fi refăcut gazonul.

“Cu Arena Naţională se întâmplă că noi aveam un contract care funcţiona foarte bine, un contract legal, bine fundamentat juridic prin care unul dintre cluburile care închiria cel mai des Arena Naţională în vederea organizării de competiţii sportive achita contravaloarea mentenanţei gazonului. DNA a început o anchetă in rem, s-a suspendat acel contract, deci am rămas fără contractul de mentenanţă pe Arena Naţională. (…) Era la acea vreme într-o stare foarte bună, dar asta este situaţia, dăm explicaţii, nu e problemă, am rămas fără contract, fără companie. A durat ceva pentru că sunt fonduri publice, trebuie o altă firmă, un alt contract , procedură de licitaţie care durează”, a declarat Gabriela Firea pentru Mediafax.

Prima decizie luată de Gabriela Firea după Dinamo - FCSB! Iarbă
Ambele tabere, atât cei de la Dinamo, cât și cei de la FCSB au acuzat suprafața de joc

Prima decizie luată de Gabriela Firea după Dinamo – FCSB!

Gabriela Firea a anunțat și cât timp va sta închisă Arena Națională. Astfel, conform primelor estimări, remedierea problemei gazonului de pe Arena Naţională ar putea dura 2-3 luni.

“Având în vedere starea precară a gazonului de pe Arena Naţională, pe care a văzut-o toată lumea, nu e niciun secret, numai că lumea nu ştie în ce situaţie ne aflăm, că DNA se ocupă de gazonul de la Arena Naţională, am luat hotărârea de a închide Arena Naţională pentru toate competiţiile sportive şi de altă natură pe toată perioada remedierii gazonului. Societatea care se ocupă în acest moment consideră că în 2-3 luni de zile gazonul va fi adus la o stare în care putem să afirmăm că se vor putea desfăşura competiţii sportive sau de altă natură fără dificultăţi”, a adăugat Gagriela Firea.

  • 1-1 s-a terminat partida disputată între Dinamo și FCSB pe Arena Națională