News

Prima mașină electrică fabricată de Dacia. Cum ar putea arăta noul automobil și când va fi lansat

08.05.2019 | 13:31
Prima masina electrica fabricata de Dacia Cum ar putea arata noul automobil si cand va fi lansat

Dacia se pregătește de lansarea unei mașini istorice. Este vorba despre primul autoturism electric fabricat vreodată de constructorul de la Mioveni. Potrivit primelor informații  date publicității de jurnaliștii francezi de la Caradisiac.com, nu este cunoscut încă numele ,modelului, însă este de așteptat ca acesta să fie lansat oficial în anul 2021, odată cu Salonul Auto de la Frankfurt.

Cum va arăta și cât va costa mult-așteptatul autoturism

Aspectul mașinii electrice propuse de Dacia va fi asemănător cu cel al lui Renault City K-ZE, disponibil deja pe piața din China. De altfel, Dacia va împrumuta mai multe elemente ale modelului constructorului francez.

Împătimiții autoturismelor așteaptă cu nerăbdare lansarea pe piață a primei mașini electrice construite vreodată de Dacia. Întrebarea care stă pe buzele tuturor este legată de prețul pe care îl va avea autovehiculul. În mod evident, nu se cunoaște până în momentul de față suma exact pe care fanii Dacia vor fi nevoiți să o scoată din buzunar pentru noul model, însă este de așteptat ca aceasta să ajungă undeva în jurul a 20.000 de euro. Dacia își propune însă ca aceasta să fie cea mai ieftină mașină de pe piață.

Dacia se pregătește de lansarea primului autoturism cu motor electric. Sursa foto:b1.ro
Dacia se pregătește de lansarea primului autoturism cu motor electric. Sursa foto:b1.ro

Ce dotări propune Dacia pentru prima mașină electrică

Primul autoturism electric lansat fabricat de Dacia nu îi va dezamăgi nici pe cei mai mari împătimiți ai vitezei, întrucât autoturismul va dispune de o autonomie de 200 de kilometri, în timp ce perioada de încărcare la prica domestică va fi de aproximativ 4 ore.

La capitolul dotări, constructorul din Mioveni își propune ca automobilul său electric să benificieze de un ecran multimedia tactil. Prin intermediul acestuia, șoferii vor avea la dispoziție un amplu sistem de navigație. De asemenea, prima Dacie electrică va fi prevăzută cu cameră de marșarier, dar și cu aer condiționat automat, pentru a le asigura cumpărătorilor săi tot confortul. Lansarea este programată  la finalul anului 2021.