Fotbal intern

Prima reacţie a milionarului Claudiu Florică, afaceristul care vrea să cumpere Dinamo de la Ionuţ Negoiţă! “Atunci dau răspunsul final”. Ce se întâmplă cu actualul staff şi cine va fi patronul. EXCLUSIV

21.06.2019 | 16:54
Prima reactie a milionarului Claudiu Florica afaceristul care vrea sa cumpere Dinamo de la Ionut Negoita Atunci dau raspunsul final Ce se intampla cu actualul staff si cine va fi patronul EXCLUSIV

Nebunia ultimelor săptămâni de la formaţia din Ştefan cel Mare pare a se fi domolit, dar actualul patron nu şi-a schimbat ideea de a vinde clubul, care în acte nu îi aparţine. În toată această efervescenţă, a apărut un nume destul de controversat. FANATIK a obţinut prima reacţie a milionarului Claudiu Florică, afaceristul care vrea să cumpere Dinamo de la Ionuţ Negoiţă. Ce plan are pentru echipă şi când îi va da un răspuns şefului de la RIN.

Prima reaacţie a milionarului Claudiu Florică, afaceristul care vrea să cumpere Dinamo de la Ionuţ Negoiţă! “Sunt dinamovist de când mă ştiu”

GSP a lansat informaţia conform căreia Claudiu Florică este interesat să achiziţioneze pachetul de acţiuni deţinut de Ionuţ Negoiţă. FANATIK a stat de vorbă cu milionarul Florică despre intenţiile sale şi a aflat când s-ar putea schimba patronatul la gruparea alb-roşie.

Vreau să cumpăr clubul Dinamo de la domnul Ionuţ Negoiţă. Sunt dinamovist de când mă ştiu şi cred că pot să ajut echipa în acest moment. Despre negocieri nu vreau să vorbesc prea multe pentru că prefer discreţia afacerii în sine. Pot să spun doar că voi fi patron singur, nu vreau să cumpăr alături de alţi afacerişti. E vorba despre o structură, o societate, care îmi aparţine. Nu voi cere un alt audit pentru că există deja unul valabil. Răspunsul final îl voi da în luna iulie, atunci voi putea spune dacă am cumpărat sau nu Dinamo. Acum e prea devreme să discutăm despre echipa administrativă sau despre staff-ul tehnic, nu ne putem da cu părerea despre ceva ce nu e al nostru. E posibil să păstrăm, e posibil să schimbăm, la momentul potrivit vom vedea”, a declarat Claudiu Florică, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Cine este Claudiu Florică, poreclit şi “Microsoft”

Omul care vrea să cumpere clubul Dinamo are un trecut recent destul de controversat. Claudiu Florică e fostul şef al companiei Fujitsu în România şi a fost pus sub acuzare, în noiembrie 2016, în dosarul “Microsoft 2”, pentru complicitate la abuz în serviciu privind încheierea şi derularea contractelor pentru licenţe IT cu ministere! Ulterior, el ar fi avut calitatea de denunţător şi ar fi fost exonerat de DNA de orice vinovăţie.

Un personaj cu un simţ financiar deosebit, Florică a cumpărat drepturile litigioase ale colecţiei de tablouri şi opere de artă ce aparţinea familiei Doncea şi care a trecut în patrimoniul Muzeului Naţional de Artă din 1973! Este vorba despre o avere impresionantă pentru care moştenitorii legali s-au luptat cu statul român, iar afaceristul a intrat pe fir şi încearcă din 2016 să dea o adevărată lovitură în domeniu.

Claudiu Florică
Claudiu Florică a fost implicat în dosarul Microsoft. Ulterior a fost exonerat de DNA

A vrut să cumpere FC Argeş

Claudiu Florică nu este un novice în ceea ce priveşte cluburile de fotbal. Milionarul a creat Regal Sport Bucureşti, care din 2018 a devenit ACS “Centrul de performanţă Rapid Bucureşti”. Florică reuşise să bată palma pentru un parteneriat istoric cu celebrul club spaniol Atletico Madrid. În 2014, preşedintele ibericilor, Enrique Cerezo, a venit la Bucureşti pentru a parafa actele.

La începutul acestui an, numele celui poreclit “Microsoft” a fost legat de posibila cumpărare a formaţiei FC Argeş. Florică a fost în negocieri cu autorităţile locale, cu care se află în relaţii excelente, dar tratativele nu au ajuns până la urmă la o finalitate. Acum, milionarul poate fi cel care să redea fanilor dinamovişti speranţa într-un viitor mai bun.

Claudiu Florică şi Enrique Cerezo
Claudiu Florică şi Enrique Cerezo, în momentul semnării parteneriatului dintre Regal Bucureşti şi Atletico Madrid

Dau Dinamo la jumătate de preţ faţă de ce am discutat acum ceva timp şi la un sfert de preţ faţă de cât am investit. Sunt două variante: 51% – 3 milioane sau 67% – 3,8 milioane. Restul de procente rămân la mine. Dar nu am o problemă să le tranzacţionez şi pe ele. Am vorbit şi cu unul dintre liderii galeriei, i-am prezentat situaţia. Treaba e foarte serioasă, nu sunt vorbe, nu e praf în ochi. Oferta e plătibilă în tranşe anuale. Pentru că pe mine mă interesează această formaţie. După ce că cer doar 3 milioane de euro, ofer şi această facilitate, banii să îmi fie plătiţi în rate” – Ionuţ Negoiţă

  • 100 de milioane de dolari ar fi costat licenţele Microsoft cumpărate de Ministere în celebrul dosar DNA în care Claudiu Florică a fost principalul pion
  • 3 milioane de euro cere Ionuţ Negoiţă pentru 51% din acţiunile lui Dinamo