News
notix pixel id

Primăria Capitalei, veste proastă pentru șoferi! De azi se ridică din nou mașinile parcate ilegal! Ce amenzi riscă acești șoferi!

26.06.2019 | 10:01
Reincepe ridicarea masinilor parcate ilegal in Bucuresti sursa foto: ziarulevenimentul.ro

Reîncepe ridicarea mașinilor parcate ilegal în Bucuresti! Consilierii municipali din Primăria Capitalei au pe ordinea de zi a ședinței CGMB de miercuri un proiect de hotărâre care prevede ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Șoferii vor fi nevoiți să plătească pentru recuperarea mașinii între 200 și 270 de lei, iar staționarea ajunge 150 de lei pe zi, potrivit MEDIAFAX.

Reîncepe ridicarea mașinilor parcate ilegal în București

UPDATE: Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că angajaţii PMB nu se vor transforma în hingheri de maşini, după ce s-a aprobat proiectul de hotărâre care prevede ridicarea mașinilor parcate ilegal!

UPDATE: Consilierii municipali din Primăria Capitalei au aprobat proiectul de hotărâre care prevede ridicarea mașinilor parcate neregulamentar!

“Începând cu data intrării în vigoare a prezentei, vehiculele staționate neregulamentar pe drumurile publice care fac parte din rețeaua principală de străzi a municipiului București vor putea fi ridicate, transportate, depozitate și eliberate, în conformitate cu prevederile regulamentului aprobat prin prezenta hotărâre”, se arată în proiectul de hotărâre.

Decizia se ridicare a mașinii parcate neregulamentar va fi luată de polițiștii rutieri din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sau Secției Regionale de Poliție Transporturi București ori polițiști locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a municipiului București. Aceștia vor filma și fotografia zona staționării vehiculului, consemnând aceasta în procesul verbal de constatare a contravenției și dispun în scris aplicarea măsurii tehnico-administrative printr-o dispoziție de ridicare.

Reincepe ridicarea masinilor parcate ilegal in Bucuresti
Reincepe ridicarea masinilor parcate ilegal in Bucuresti sursa foto: aradon.ro

Amenda costă 200 de lei, plus 150 de lei ziua de staționare

“Transportul la locul de depozitare nu se mai execută dacă, până la inițierea acestuia, proprietarul sau utilizatorul vehiculului ridicat se prezintă la locul ridicării și este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate. În acest caz, se suportă doar contravaloarea operațiunii de ridicare. Pentru a-i putea fi restituit vehiculul, proprietarul sau utilizatorul vehiculului trebuie să prezinte acte care atestă dreptul de proprietate sau folosință asupra vehiculului”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Tarifele de ridicare sunt:

– 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv

– 270 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone

Tarife de transport sunt:

– 150 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv

– 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone

În funcție de perioada de depozitare, calculată din momentul depozitării efective a vehiculului, se percepe un tarif de 150 lei/zi.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri