News

Primăria Sectorului 1 a inaugurat un punct de prim-ajutor. Ce pot face bucureștenii aici

25.06.2019 | 15:57
Primaria Sectorului 1 a inaugurat un punct de primajutor Ce pot face bucurestenii aici

Primăria Sectorului 1 a inaugurat un punct de prim-ajutor pe bulevardul Magheru, mai exact chiar lângă cinematograful Patria. Este un punct de lucru al Centrului de Servicii Medicale „Caraiman” unde toți locuitorii sectorului, dar și oamenii care se află în trecere prin zona centrală, pot beneficia de măsurarea tensiunii arteriale și a glicemiei. Trebuie știut că ambele testări sunt mai mult decât utile pe timp de caniculă, punctul fiind, de altfel, perfect încadrat în sistemul de prim-ajutor pe perioada în care temperaturile cresc semnificativ.

Primăria Sectorului 1 a inaugurat un punct de prim-ajutor

”Aici există telefon și, în caz de nevoie, poate fi chemată o ambulanță”, a declarat primarul Daniel Tudorache. Mai mult de atât, cei care locuiesc în Sectorul 1 vor beneficia în plus și de informare cu privire la serviciile medicale pe care Centrul „Caraiman” le oferă în mod gratuit. „Aici se pot face chiar programări pentru analize și alte investigații medicale”, a mai spus edilul.

Primarul nu a ezitat și i-a îndemnat pe cetățenii care vor ajunge în incinta punctului de prim-ajutor să se informeze cu privire la serviciile medicale de care pot beneficia în cadrul Centrului „Caraiman”. Nu e singurul anunţ făcut de Tudorache care a mai precizat că investițiile Primăriei Sectorului 1 în sănătate vor continua. ”Astfel, vor continua achizițiile de aparatură medicală pentru Centrul „Caraiman”.

Primăria Sectorului 1 a inaugurat un punct de prim-ajutor. Punctul
Primarul Sectorului 1 s-a implicat în mai multe proiecte medicale. Sursa foto – bucureștifm.ro

Gratuitate pentru anumite servicii medicale

Acesta va primi un computer tomograf (CT) și un aparat pentru rezonanță electro-magnetica (RMN), cât și pentru ceilalți patru spitale pe care Autoritatea Locală a Sectorului 1 le administrează. De asemenea, anul acesta, va începe construcția noului spital din zonă Doi Cocoși”, a mai spus Tudorache. La inaugurare a fost prezentă și Livia Gomez, Șefa Centrului „Caraiman” care a adăugat că investițiile din partea Primăriei Sectorului 1 au dus la gratuitate pentru cetățenii sectorului pentru mai multe servicii medicale.

”Vor urma CT-ul, RMN-ul dar și un sistem de monitorizare cu ajutorul unor butoane de panică și a holterelor pentru ritmul cardiac. Prin intermediul brățărilor și al butoanelor de panică vor putea fi monitorizate, de la distanță, 3500 de persoane vârstnice și cu probleme de sănătate, iar de holtere pentru monitorizarea ritmului cardiac vor beneficia, pentru început, 500 de pacienți cu boli cardiace cronice”, a explicat Livia Gomez.