Primarul din Comarnic solicită viniete pentru mașinile cu număr de București! „În fiecare weekend acestea poluează Valea Prahovei”

Alexandru Năstase   
în HotNews
21/08/2019, 14:30
Primarul din Comarnic solicită viniete pentru mașinile cu număr de București! „În fiecare weekend acestea poluează Valea Prahovei” GALERIE FOTO
Edilul din comarnic spune că mașinile din București poluează Valea Prahovei. Sursa foto - facebook

Primarul din Comarnic solicită viniete pentru mașinile cu număr de București, la doar câteva zile după decizia lui Gabriela Firea de a taxa mașinile locuitorilor din alte județe. Măsura edilului din București a avut efect de bumerang și Sorin Pop, a anunțat că vrea ca bucureştenii să plătească în plus pentru a intra în Comarnic, pentru că în fiecare weekend maşinile lor poluează Valea Prahovei.

Primarul din Comarnic solicită viniete pentru mașinile cu număr de București!

”Pe noi ne poluează la fel de mult ca și în București, pentru că stau mașinile cu orele pe raza orașului Comarnic. Vom face și noi o hotărâre de consiliu, că este ușor de făcut, prin care să impunem viniete pentru cei din București și Ilfov. Așa aducem și noi niște bani la buget”, a declarat Sorin Popa, primarul orașului Comarnic. Vă readucem aminte că proiectul de hotărâre privind introducerea de viniete în Capitală a intrat deja în linie dreaptă.

După perioada de 30 de zile în care se va afla în dezbatere publică, acesta intră la votul de consilierilor. Potrivit actului normativ, vinieta se va putea cumpăra prin SMS sau de la benzinării, iar sistemul va fi monitorizat video. Totodată, autoturismele care sunt sub Euro 3 nu vor avea acces în această zonă, indiferent unde sunt înmatriculate. Vor fi cheltuieli serioase pentru că reprezentanții Primăriei spun că la fiecare intrare, la fiecare penetraţie din Municipiul Bucureşti, vor fi montate camere, conectate la un sistem electronic.

Primarul din Comarnic solicită viniete pentru mașinile cu număr de București! Comarnic
Primarul din Comarnic vrea taxă suplimentară pentru bucureșteni în orașul lui. Sursa foto – facebook

Sistem de monitorizare video

De altfel, sistemul va monitoriza întreg traficul din oraş şi va indentifica numere de autoturisme care vor fi transmise către Poliţia Locală, amenzile fiind expediate prin poștă proprietarilor de autoturisme. Autovehiculele care nu sunt înmatriculate în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la momentul pătrunderii în Capitală, vor trebui să facă dovada că şi-au achiziţionat o vinietă pe Bucureşti, Oxigen B, care va costa pentru o zi 10 lei și pentru un an 1.900 lei.

Zonele unde cei din afara Bucureștiului nu mai pot intra fără vinietă, între orele 7 și 22, sunt Piaţa Victoriei – Iancu de Hunedoara – şos. Ştefan cel Mare – str. Polonă – str. Mihai Eminescu – str. Traian – bd. Nerva Traian – bd. Gheorghe Şincai – str. Lânăriei – Calea Şerban Vodă – bd. Mărăşeşti – str. Mitropolit Nifon – bd. Libertăţii – Calea 13 Septembrie – str. Izvor – str. B.P. Haşdeu – str. Vasile Pârvan – str. Berzei – str. Buzeşti şi P-ţa Victoriei, inclusiv limitele acestuia.

 

 

 

Închide ×