Sport

Primarul Iașului dă de pământ cu Gigi Becali: „E bipolar. Un om aflat într-un paradox veșnic”

Deși se declară un fan al FCSB-ului și abia așteaptă noile confruntări directe cu Poli Iași, Mihai Chirica nu se sfiește să pună tunurile pe finanțatorul Gigi Becali.
23.09.2021 | 11:43
Primarul Iasului da de pamant cu Gigi Becali E bipolar Un om aflat intrun paradox vesnic
ADVERTISEMENT

Chiar dacă se declară impresionat de nenumăratele acte de caritate făcute de-a lungul timpului – precum suma uriașă de bani investită la Muntele Athos -, Mihai Chirica nu ezită să-l taxeze pe Gigi Becali pentru „cealaltă fațetă”.

Este vorba despre momentele, deloc puține, în care își „spurcă la televizor” nu doar rivalii din fotbalul românesc, ci și proprii jucători sau antrenori, dacă se întâmplă ca jocul echipei să nu-i fie pe plac.  „E bipolar, un om aflat într-un paradox veșnic”, susține primarul Iașului, care așteaptă, însă, ca Politehnica să o înfrunte din nou pe FCSB.

ADVERTISEMENT

După primele șapte etape ale actualei stagiuni, elevii lui Costel Enache au doar 9 puncte și ocupă poziția a 11-a. Nici în Cupa României nu au avut mai mult noroc, pentru că au fost eliminați încă din șaisprezecimi de Minaur Baia Mare, formație aflată în cel de-al treilea eșalon valoric.

Mihai Chirica pune tunurile pe Gigi Becali, deși este un fan al FCSB-ului

Eu țin cu Steaua (n.r. FCSB), eu sper să ajungă să vedem repede Politehnica în confruntări directe cu Steaua, dar nu îmi place atmosfera de acolo. A devenit foarte tulbure și cu declarații foarte tăioase, ceea ce confirmă și rezultatul.

ADVERTISEMENT

Domnul Becali este un om aflat într-un paradox veșnic. Pe lângă prezența lui spirituală în care face, nu vorbește, și aici spun despre faptele lui pe care le-am văzut, îl felicit și mă rog la Dumnezeu să-l țină sănătos, am văzut investiție de milioane de euro băgată la Muntele Athos.

Din banii lui, din buzunarul lui și al familiei. Iar Podromu nu este o biserică, nu e un așezământ monahal. Este o proprietate a statului român, care trebuia să rămână în grija statului, cum a făcut Ceaușescu. Și uităm cu ușurință acest lucru.

ADVERTISEMENT

Dar are și cealaltă fațetă, când se spurcă la televizor, uneori cu niște nimeni, care toată viața lor nu au făcut decât să producă bani pe toate căile și nu mai fac comentarii asupra căilor.

Sau, pur și simplu, declarații gratuite, care nu-și au locul și care nu vorbesc atunci despre un om serios, ci despre faptul că iar bate câmpii. Prin urmare, e un om foarte bipolar, care are părți bune, dar care, din păcate, a făcut din fotbal patimă și când ești pătimaș gafezi”, a declarat Mihai Chirica în interviul acordat recent pentru doarromania.ro.

ADVERTISEMENT

„Ghencea e tot a românilor. Iubitorii de fotbal trebuie să intre în războiul ăsta lipsit de sens?”

De asemenea, edilul a lăsat de înțeles că FCSB ar merita să dispute meciurile de pe teren propriu pe stadionul Ghencea, chiar dacă șansele ca un asemenea scenariu să devină realitate sunt aproape nule în momentul de față, din pricina disputei pentru identitate cu echipa Armatei.

Nu cred că se poate ajunge la o înțelegere cu Armata. Vorbim de două entități diferite. Clubul Steaua al Armatei este al Armatei. FCSB este un club privat, care s-a format pe scheletul Stelei fostă București, dar nu mai are nimic de-a face cu Steaua fostă București, în condițiile în care noi nu știam ce să facem, eram în degringoladă completă și se cam uită lucrul ăsta.

Dacă pe Steaua nu o lua Becali și alte cluburi nu ajungeau pe mâna unor privați, n-ar fi existat nimic. Rămânea un club ca Poli Iași, care nu ajungea să joace în nicio Ligă europeană. Sau poate mergeai acolo să te plimbi, să te cotonogească la primul meci. Nu trebuie să uităm lucrul ăsta.

Deocamdată nu este posibil, dar nu este normal. De ce poate să joace pe Arena Națională și nu poate juca pe Ghencea? Ghencea e tot a românilor. Iubitorii de fotbal trebuie să intre în războiul ăsta lipsit de sens?

Cei care iubesc Steaua București poate să joace și pe Ghencea, de ce nu? Vor să se ducă pe Ghencea, poate vor să rememoreze prima iubire de pe băncile stadionului Ghencea. Noi nu trebuie să judecăm din perspectiva autorităților. Unele sunt nepricepute, altele rău intenționate.

Ce are una cu alta? Meciul ăsta joacă Steaua acasă, are meci acasă, poate juca pe Ghencea. Meciul următor dacă clubul Armatei joacă tot pe Ghencea, care ar fi problema?”, a mai spus Mihai Chirica.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Academica Clinceni: 2,87 este cota pentru „peste 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: