Sport

Un oficial al Stelei explică de ce FCSB a primit interzis în Ghencea: “Era singura soluție pentru rugby”

Managerul secției de rugby a clubului CSA Steaua susține că solicitarea FCSB-ului a fost respinsă pentru a oferi echipei de rugby posibilitatea de a evolua pe noua arenă din Ghencea.
21.09.2021 | 10:02
Un oficial al Stelei explica de ce FCSB a primit interzis in Ghencea Era singura solutie pentru rugby
ADVERTISEMENT

Zilele trecute, FCSB a încercat, printr-o nouă cerere oficială, să obțină acordul de a disputa meciul de campionat cu Academica Clinceni – programat sâmbătă, 25 septembrie – pe stadionul din Ghencea, dar nici de această dată nu a avut parte de un răspuns pozitiv.

Motivul? secția de rugby din cadrul clubului CSA Steaua a insistat ca noua arenă să găzduiască în premieră o partidă din cadrul Superligii, respectiv cea cu Universitatea Cluj. Cum Federația a decis ca aceasta să aibă loc vineri, demersul echipei patronate de Gigi Becali nu a mai avut sorți de izbândă.

ADVERTISEMENT

De ce a primit FCSB interzis în Ghencea. Un oficial al Stelei vine cu precizări importante pe această temă

Acuzați că încearcă să blocheze accesul rivalilor în Ghencea, la singura dată disponibilă până spre sfârșitul anului 2021, oficialii clubului Armatei pun această decizie pe seama intenției de a inaugura arena și pentru echipa de rugby, care va disputa în această săptămână ultimul meci din actuala stagiune a Superligii.

Ca să înțeleagă toată lumea de ce am solicitat să jucăm acasă meciul cu U Cluj, trebuie să dezvălui că era ultima variantă pentru ca și echipa de rugby să intre în acest an 2021 pe noua arenă să joace.

ADVERTISEMENT

Inițial am dorit să evoluăm acolo la meciul cu Timișoara, programat pe 4 septembrie, dar echipa națională de tineret avea meciul cu Anglia, pe data de 3. E adevărat că acesta s-a anulat, dar informarea a venit cu numai o zi înainte din pricina cazurilor de Covid de la englezi.

Apoi, cum campionatul se va termina acum, noi am mai fi avut un singur joc pe teren propriu, care e programat pe data de 9 octombrie, dar nici atunci n-am fi putut intra pe noua arenă fiindcă pe 11 octombrie naționala de fotbal va disputa jocul cu Armenia.

ADVERTISEMENT

Cum finala e pe teren neutru, rezultă că singura soluție pentru a juca aici era acest meci cu U Cluj Așa n-a nimerit. Că unii așa au speculat, în această direcție (n.r. că această mișcare a fost făcută pentru a bloca accesul FCSB-ului pe arena din Ghencea), chiar nu vreau să comentez așa ceva, sunt doar speculații.

Eu v-am explicat raționamentul. Plus de asta, noi avem acest meci vineri, pe 24 septembrie, în vreme ce FCSB, din ce știu, avea solicitarea pentru 25 septembrie”, a declarat  Bogdan Marinescu, managerul secției de rugby din cadrul CSA Steaua, pentru gsp.ro, dând, totodată, asigurări că Universitatea Cluj va suporta toate costurile deplasării la București: „Nu plătim noi nimic, își achită singuri deplasarea, cazarea, masa și tot ce mai au nevoie”.

ADVERTISEMENT

Cum explică Ilie Dumitrescu asistența redusă de la meciul Stelei: „Du-te să vezi ce înseamnă să fii în trafic la 5:30!”

La începutul acestei săptămâni, arena din Ghencea a găzduit meciul dintre CSA Steaua și CSC Șelimbăr (n.r. 0-0), dar asistența nu a fost deloc pe măsura așteptărilor. Chestionat pe marginea subiectului, Ilie Dumitrescu a încercat să justifice interesul scăzut al suporterilor.

A fost și ora 18:00, plus că e mai greu într-o zi de luni. Du-te să vezi ce înseamnă să fii în trafic la 5:30, prin București, sau dacă ieși la 18:00 de la muncă, ce faci?

Este complicat cu ora asta. Dacă era 19:00 sau 19:30 cred că asistența era mai mare. Sau dacă era sâmbătă sau duminică”, a spus fostul mare jucător al roș-albaștrilor, la Digi Sport.


  • (P) Cota BETANO pentru CS Hunedoara – FCSB: 2,22 este cota pentru „peste 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT