Fotbal intern

Primele două transferuri la CFR Cluj vin de la Mediaș. Reacția lui Edi Iordănescu: „Un club ce vrea în play-off nu avea voie să-i piardă!”

29.05.2019 | 18:13
Primele doua transferuri la CFR Cluj vin de la Medias Reactia lui Edi Iordanescu Un club ce vrea in playoff nu avea voie sai piarda

Campioana Ligii 1 Betano, CFR Cluj, a realizat deja primele două transferuri pentru sezonul viitor, în care va încerca să pătrundă înfaza grupelor cupelor europene. FANATIK a anunțat de marți că ardelenii au semnat cu mijlocașul Luis Aurelio, aflat la final de contract cu Gaz Metan Mediaș, iar directorul sportiv Bogdan Mara a confirmat această achiziție.

Primele două transferuri la CFR Cluj

Oficialul ardelenilor, prezent la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport a anunțat că primele două transferuri făcute de CFR Cluj sunt doi jucători de la Gaz Metan Mediaș. ”Vă spun că am realizat transferurile lui Mario Rondon și Luis Aurelio”, a declarat Bogdan Mara. Conducătorii campioanei încearcă să-și betoneze linia ofensivă, mai ales că golgheterul George Țucudean a avut mari probleme medicale în ultima perioadă.


UPDATE. Edi Iordănescu, antrenorul Gazului, a reacționat imediat după anunțul lui Mara. „CFR a realizat două transferuri foarte bune, pe Luis Aurelio și pe Rondon. Pentru Gaz Metan sunt două pierderi imense, sunt doi jucători extrem de valoroși și cu multă calitate umană. În condițiile în care Gaz are pretenții la play-off în sezonul următor, nu avea voie să piardă acești jucători. Dar era foarte greu să reușească să se ridice financiar la pretențiile jucătorilor. Pentru orice antrenor care lucrează să construiască o echipă competitivă, este o lovitură mare când pierde jucători care au jucat în mod constant și au făcut-o bine și eficient. Sunt sigur că ambii jucători pot ajuta CFR la îndeplinirea obiectivelor, sper să reușească să se integreze, chiar dacă ei sunt jucători de posesie”, a declarat Edi Iordănescu pentru FANATIK.


Conform dezvăluirilor FANATIK, portughezul Luis Aurelio, în vârstă de 30 de ani, a semnat cu campioana României un contract pe doi ani cu opțiune pe încă unul, el terminând peste câteva zile angajamentul cu Gaz Metan Mediaș. La fel este și situația atacantului venezuelean Mario Rondon, în vârstă de 33 de ani, revenit astă-iarnă la Mediaș.

Luis Aurelio în duel pentru balon cu Adrian Ropotan în meciul Concordia Chiajna – Gaz Metan Mediaș

Luis Aurelio, primă de istalare de 30.000 de euro

Luis Aurelio beneficiază și de o creștere salarială importantă odată cu acest transfer, el urmând să încaseze 10.000 de euro lunar, față de 6.000 de eur cât avea la Gaz Metan Mediaș. De asemenea, este importantă pentru jucător și prima de instalare pe care i-au dat-o clujenii, 30.000 de euro, adică banii luați la Mediaș de la începutul anului 2019 și până acum!

FANATIK a mai anunțat că CFR Cluj este interesată și de aducerea fundașului central Mike Cestor de la Astra, care și-a depus memoriu să devină jucător liber de contract, după ce giurgiuvenii au întârziat plata salariilor. Cele două părți au ajuns la o înțelegere, dar ardelenii așteaptă ca jucătorul să fie declarat liber de contract de către forurile competente. Fundașul francezo-congolez în vârstă de 27 de ani s-a declarat de acord cu contractul pe doi ani propus de campioană, cu un salariu lunar de 10.000 de euro.