News

Primele măsuri după tragedia de la 2 Mai: Patru șefi din Poliția Constanța, demiși. Posibile fapte de abuz în serviciu

Măsurile au fost anunțate miercuri seara. Trei polițiști sunt bănuiți de abuz în serviciu, în urma modului de „acțiune, respectiv inacțiune”.
23.08.2023 | 18:27
Primele masuri dupa tragedia de la 2 Mai Patru sefi din Politia Constanta demisi Posibile fapte de abuz in serviciu
Primele măsuri după tragedia de la 2 Mai: Patru șefi ai IPJ Constanța, demiși. colaj Fanatik/ Foto Facebook/ captura Stirile Pro tv
ADVERTISEMENT

Primele măsuri după tragedia de la 2 Mai au fost anunțate, miercuri seara, de Eduard Ionescu, reprezentant al Direcției de Informare și Relații Publice din Ministerul Afacerilor Interne. Acesta a precizat că informațiile reprezintă concluzii preliminare.

Primele măsuri după tragedia de la 2 Mai: 4 șefi din Poliție, demiși

Astfel, MAI anunță că au fost demiși patru șefi ai Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. Este vorba despre adjunctul șefului IPJ Constanța cu responsabilităţi în domeniul siguranţei rutiere şi ordinii publice, șeful Serviciului Rutier Constanța, șeful Poliției Municipiului Mangalia și șeful Poliției Vama Veche.

ADVERTISEMENT

De altfel, trei polițiști sunt bănuiți de fapte de abuz în serviciu. „În urma activităților de verificare derulate până în prezent, ofițerii Corpului de Control au constatat posibile aspecte de natură penală, circumscrise infracțiunii de abuz în serviciu în legătură cu modul de acțiune, respectiv inacțiune a trei polițiști: un ofițer și doi agenți.”, a transmis Eduard Ionescu.

Potrivit reprezentantului MAI, cei trei au fost implicați în procedurile de verificare și de luare a măsurilor care se impuneau în ceea ce îl privește pe Vlad Pascu, șoferul drogat care a provocat accidentul.

ADVERTISEMENT

IPJ Constanța are în folosință 12 aparate Drugtest

Mai mult, IPJ Constanța are în folosință 12 aparate Drugtest. Prin urmare, polițiștii l-ar fi putut testa pe șofer, conform MAI. Eduard Ionescu mai spune că urmează să fie sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

„În contextul în care IPJ Constanţa are în folosinţă 12 aparate pentru verificarea prezenţei în organism a unor substanţe cu efecte psihoactive, respectiv Drugtest, s-a constatat că poliţiştii aveau posibilitatea să testeze conducătorul auto. Ori să-l conducă la o unitate medicală autorizată.” a adăugat Eduard Ionescu.

ADVERTISEMENT

Sunt desfășurate verificări, în continuare, cu privire la modul în care polițiștii din Constanța au acționat în noaptea cu pricina. Reprezentantul MAI dă asigurări că ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, va lua măsurile legale care se impun.

„Aşa cum a afirmat deja public, ministrul Afacerilor Interne, domnul Cătălin Predoiu, va analiza datele care îi vor fi prezentate. Va lua în continuare, fără absolut nicio ezitare, măsurile legale care se impun”, a încheiat Eduard Ionescu.

ADVERTISEMENT

Vă reamintim că în urma tragicului accident petrecut sâmbătă dimineața, pe drumul dintre Vama Veche și 2 Mai, doi tineri au murit. Alți trei au fost răniți. Ei au fost loviți de o mașină la volanul căreia se afla un șofer drogat, în vârstă de 19 ani.

 

ADVERTISEMENT
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care...
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care îți „otrăvesc în mod activ” organismul, conform unui medic cardiolog VIDEO
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu...
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu FRF. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță merg în această seară la Constanța să-l convingă!
Teodoro s-a mutat din Chile în România şi deţine una dintre cele mai...
Teodoro s-a mutat din Chile în România şi deţine una dintre cele mai profitabile plantaţii. A investit 100.000 de euro
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană...
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
ALERTĂ de RĂZBOI în EUROPA! Probleme majore descoperite de NATO
ALERTĂ de RĂZBOI în EUROPA! Probleme majore descoperite de NATO
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Secretele din spatele BMW. Mistere din istoria celebrei mărci auto
Secretele din spatele BMW. Mistere din istoria celebrei mărci auto
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Cum a ajuns România pe mâna sovieticilor. Cine au fost cei care au...
Cum a ajuns România pe mâna sovieticilor. Cine au fost cei care au decis soarta țării înainte de terminarea războiului