Sport

Primele reacţii ale americanilor Darrel Bowie si Joseph McClain după ce au ieşit din operaţii! “S-au luat de noi pentru că suntem negri!”

16.09.2018 | 21:35
Primele reactii ale americanilor Darrel Bowie si Joseph McClain dupa ce au iesit din operatii Sau luat de noi pentru ca suntem negri

FANATIK.RO a aflat care au fost primele reacţii ale americanilor Darrel Bowie şi Joseph McClain, baschetbaliştii înjunghiaţi la Brăila, după ce au ieşit din operaţii.


UPDATE 21:35. Baschetbalistul american Joseph McClain a vorbit despre motivul pentru care a fost înjunghiat, afirmând că a fost un atac rasist: “S-au luat la ceartă cu noi pentru că suntem negri. Nu aveau vreun argument, niciun motiv. Nu am spus nimic. Eram acolo și încercam doar să ne simțim bine. Când echipa s-a întâlnit cu Josh, un cunoscut, prietena lui era acolo, dar nimeni nu a avut nicio treabă cu ea. Nu a pornit de la asta“, a declarat McClain pentru Antena 3.

Prima imagine cu Josh McClaind după ce a fost înjunghiat
Prima imagine cu Josh McClaind după ce a fost înjunghiat. Americanul crede că a fost victima unui atac rasist

Antrenorul Cătălin Ştefănescu a explicat ce a discutat el şi oamenii din clubul Cuza Sport cu cei doi sportivi care au căzut victime atacului unui clan interlop din localitate.

Primele reacţii ale americanilor Darrel Bowie si Joseph McClain: “Sunt şocat! Durerile sunt foarte mari!”

Baschetbaliştii din SUA au fost operaţi de urgenţă la Brăila. Unul dintre aceştia, Darrel Bowie, a fost transportat apoi la Bucureşti, la Spitalul Floreasca.

Contactat de FANATIK.RO, antrenorul echipei Cuza Sport, Cătălin Ştefănescu, a vorbit despre starea de sănătate a celor doi şi a dezvăluit care au fost primele reacţii ale americanilor Darrel Bowie şi Joseph McClain imediat după ce au ieşit din intervenţiile chirurgicale: “În acest moment, starea celor doi jucători este stabilă. Viaţa lor este în afara pericolului. Acest aspect este cel mai important! Am vorbit cu jucătorul nostru rămas în spital în Brăila. Medicii nu ne-au permis să stăm prea mult la discuţii. <Sunt şocat, iar durerile sunt foarte mari!>. E normal, au trecut doar câteva ore de când s-a terminat operaţia!

Joseph McClain
Joseph McClain

Cu Darrel, situaţia a fost diferită, intervenţia a fost diferită. Şi el e în afara pericolului, dar la Bucureşti va beneficia de o aparatură mai performantă care să îi monitorizeze starea de sănătate şi să îl ajute la recuperare. La el au fost mai multe plăgi înjunghiate şi a fost mai complicat. Oamenii din club care au fost alături de el la Brăila, din momentul în care au aflat de scandal şi până la transferul la Floreasca, au discutat cu el. E conştient şi a spus, la fel ca şi Joseph, că durerile sunt foarte mari!“, a declarat Cătălin Ştefănescu pentru FANATIK.RO.

Darrel Bowie Cuza Sport Brăila
Darrel Bowie a fost transportat la Spitalul Floreasca

Ambasada SUA monitorizează cazul! “Nu a fost vorba de femei!”

Tehnicianul de la Cuza Sport Brăila a vorbit şi despre posibilele motive ale altercaţiei: “Din ce am înţeles de la băieţi, ei nu stăteau toţi grupaţi. Nu a fost vorba despre femei sau altceva. Nimeni nu ştie motivul exact, ei sunt veniţi de o săptămână în oraş. Poate că a fost vorba de un atac rasist, poate că a fost vorba de o bravură inconştientă a agresorilor…

Jucătorii sunt veniţi fără rude în ţară, dar familiile lor au fost contactate prin intermediul agentului care i-a adus, dar şi prin cel al celorlalţi jucători americani de la club. În plus, ambasada SUA se ocupă de o parte din aceste lucruri şi monitorizează cazul, atât la nivelul stării de sănătate a cetăţenilor americani implicaţi, cât şi a anchetei autorităţilor române“, a mai spus Cătălin Ştefănescu.