Sporturi

Cei doi baschetbaliști au fost înjunghiați după ce au abordat prietenele unor interlopi! Cine e principalul suspect

16.09.2018 | 13:32
Cei doi baschetbalisti au fost injunghiati dupa ce au abordat prietenele unor interlopi Cine e principalul suspect

Scandalul care a dus la înjunghierea celor doi baschetbaliști americani de la echipa ACS Cuza Sport Brăila ar fi pornit după ce sportivii au abordat prietenele unor interlopi locali. FANATIK.RO a aflat de la o persoană aflată la fața locului că Darrel Bowie si Joseph McClain au fost bătuți cu bestialitate și au fost înjunghiați cu un cuțit.

Patru baschetbaliști americani care evoluează la ACS Cuza Sport Brăila au ieșit la o terasă din centrul orașului în noaptea de sâmbătă spre duminică, alături de căpitanul de echipă Andrei Damian, dar acesta din urmă a plecat în jurul orei 22:00.

Citeşte şi…

Interlopul ”Dasaev”, principalul suspect în cazul înjunghierii celor doi baschetbaliști

Americanii au mai rămas la terasă, iar la un moment dat Darrel Bowie si Joseph McClain au văzut două fete singure la o masă și au intrat în vorbă cu ele. Cele două ar fi prietenele unor interlopi locali, iar aceștia când au aflat ce s-a întâmplat i-au atacat pe cei doi baschetbaliști în holul toaletei.

Conform debraila.ro, principalul suspect este temutul interlop brăilean Daniel Gabriel Husein, cunoscut ca “Dasaev”. Acesta s-a întors la Brăila în urmă cu patru ani, după ce a ispășit ani grei de închisoare în Spania, pentru proxenetism și viol. Interlopul a devenit celebru la începutul anilor ‘90 pentru faptele sale extrem de violente.

Imediat după incident, cei doi baschetbaliști americani au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Brăila și au fost operați, medicii reușind să le salveze viețile. În acest moment ei sunt stabilizați sunt internați la Terapie Intensivă.

Darrel Bowie, pe vremea când evolua în Statele Unite ale Americii
Darrel Bowie, pe vremea când evolua în Statele Unite ale Americii

Darrel Bowie, în vârstă de 24 de ani, a fost înjughiat în abdomen, iar colonul i-a fost înțepat în trei locuri, dar mai are tăieturi și pe față și în zona gâtului. Deși starea sa este stabilă, el este predispus la complicații și de aceea s-a luat legătura cu un spital din Capitală pentru un eventual transfer dacă va fi cazul.

Cei doi baschetbaliști ar fi trebuit să debuteze la finalul lunii

Joseph McClain, în vârstă de 26 de ani, are plămânul perforat, dar a fost înjunghiat și în picior. Presa locală a scris că cei doi sportivi agresați vor să fie transportați în Statele Unite ale Americii. Afectați de acest incident grav, sportivii americani vor să plece cât mai repede de la ACS Cuza Sport Brăila.

Cei doi baschetbaliști americani au venit în România în urmă cu mai puțin de o lună și ar fi trebuit să debuteze la ACS Cuza Sport Brăila la finalul lunii septembrie, într-un meci cu CS Universitatea Cluj din Cupa României.

Baschebaliştii Darrel Bowie si Joseph McClain, de la ACS Cuza Sport Brăila, au fost înjunghiaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o teresă din centrul orașului Brăila. Poliția este cea care a preluat cazul și încearcă acum să-i găsească pe atacatori.

Reprezentanta Poliției, Geanina Niculae, a precizat că victimele au fost transportate de urgență la spital, iar agenții au întocmit pe loc dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. ”De asemenea, se fac cercetări specifice de identificare a celor implicaţi în conflict. La această oră se vizionează imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale localului. Nu se ştie câte persoane au fost implicate în conflict, se fac căutări. Nu e nimeni la audieri în acest moment”, a spus Niculae.

Conform informaţiilor FANATIK.RO, de ancheta acestui nou caz de agresiune a unui sportiv din SUA în România se ocupă procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila. Acesta are deja la dosar înregistrări video cu momentul altercaţiei, dar nu va oferi informaţii suplimentare până la finalizarea cercetărilor specifice.