News

Primul bulibașă vaccinat împotriva COVID-19 a făcut și doza booster. “După el, jumătate din comunitate s-a vaccinat”

Nea Tacu, primul bulibașă vaccinat împotriva COVID-19, a făcut și doza booster. Nepotul lui a declarat că bunicul a fost un exemplu pentru ceilalți și că jumătate din comunitate s-a vaccinat după el
10.12.2021 | 14:03
Primul bulibasa vaccinat impotriva COVID19 a facut si doza booster Dupa el jumatate din comunitate sa vaccinat
ADVERTISEMENT

Primul bulibașă care s-a vaccinat împotriva COVID-19 a făcut și doza booster. Mulți romi din comunitate s-au infectat, așa că gestul lui i-a convins și pe ceilalți să aibă încredere în medici. Prin urmare, sute de persoane de etnie romă au ales să se vaccineze.

Primul bulibașă vaccinat împotriva COVID-19 a făcut și doza booster

Nea Tacu este primul bulibașă vaccinat împotriva COVID-19. Recent, el a ales să facă și doza booster, pentru a fi sigur că este în siguranță. A mers la centrul de vaccinare împreună cu soția sa, Margareta, și s-au imunizat amândoi cu serul de la Pfizer.

ADVERTISEMENT

Nepotul lui Nea Tacu, care este voluntar la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vâlcea, a povestit de ce bunicul și bunica sa au decis să facă și a treia doză de vaccin.

“În acest an, foarte mulți romi din comunitate s-au infectat și au făcut Covid. După apelurile bunicului, jumătate din comunitate s-a vaccinat, iar mulți din cealaltă au avut de suferit după ce s-au infectat”, a explicat Mihai Eduard Alin.

ADVERTISEMENT

Acesta a precizat că, înainte de a scrie despre bunicul său, a aflat că un tânăr din comunitate infectat cu coronavirus, care a ales să nu se vaccineze, a decedat.

Primul bulibașă vaccinat împotriva COVID-19, un exemplu pentru ceilalți romi

În luna mai a acestui an, Nea Tacu a devenit primul bulibașă vaccinat împotriva COVID-19.

Liderul de comunitate romă a văzut că din ce în ce mai mulți oameni se infectează cu acest virus și a vrut să dea un exemplu de spirit civic. A știut că vaccinarea este singura metodă prin care poate să își protejeze sănătatea sa, a soției, dar și a celorlalți din comunitate.

ADVERTISEMENT

“Eu am încredere în cei de la conducere și în acest vaccin. Sunt sigur că nu ne vor răul”, i-a spus Nea Tacu nepotului atunci când l-a întrebat de ce dorește să se vaccineze.

Potrivit nepotului, Nea Tacu și Margareta au fost la acea vreme singurii romi care s-au imunizat la un Drive-Thru.

ADVERTISEMENT

Câteva luni mai târziu, Mihai Eduard Alin a declarat că gestul bunicului său le-a determinat și pe alte câteva sute de persoane de etnie romă să se vaccineze.

Cine este primul bulibașă vaccinat împotriva COVID-19

Văzut prin ochii nepotului său, Nea Tacu, bulibașă în Râmnicu Vâlcea, este un om care provine dintr-o familie foarte respectată.

“El ne-a învățat să fim muncitori.Nu e nepot fără să-l învețe meseria de cazangiu. Ne punea de mici să facem ibrice și cazane. Și are o vorbă: ‘Meseria se fură, nu se învață!'”, a precizat Mihai Eduard Alin.

A avut multe de învățat de la el și este mândru să fie nepotul unui astfel de om.

“Este judecătorul țiganilor dar respectă mai mult legile și constituția României. Întotdeauna a promovat educația… îi place istoria și este fascinant de domnitorii Țării Românești. Acest om a fost susținerea mea pentru a profesa și mai mult în visul meu”, a precizat nepotul bulibașei.

Potrivit bărbatului, și bunica lui a prins comunismul. A povestit despre aceasta că trăia în corturi și făcea cazane de țuică împreună cu bunicul lui.

Nea Tacu și Margareta au împreună trei copii și nouă nepoți, a mărturisit nepotul celor doi.

ADVERTISEMENT