News

Primul primar din România care ar putea fi demis prin referendum. De la ce a pornit scandalul

Într-o comună din județul Brașov se va organiza primul referendum pentru demiterea din funcție a unui primar. Este vorba despre un edil din partidul USR.
03.06.2022 | 22:03
Primul primar din Romania care ar putea fi demis prin referendum De la ce a pornit scandalul
Referendum pentru demiterea primarului din Dumbrăvița, județul Brașov-Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

În comuna Dumbrăvița, din județul Brașov, se va organiza primul referendum de demitere a unui primar din funcție. Evenimentul a fost inițiat de organizaţia locală a USR.

Referendum pentru demiterea primarului comunei Dumbrăvița, din județul Brașov

Edilul comunei este Popa Zachiu și este acuzat că în mandatele pe care le-a avut până acum, timp de 16 ani, nu s-a ocupat de dotarea cu cele necesare a comunității sale.

ADVERTISEMENT

”Premieră în România – primul referendum de demitere a unui primar, organizat în comuna Dumbrăvița, județul Brașov. Pe data de 19 iunie va avea loc referendumul pentru demiterea primarului Popa Zachiu, referendum inițiat de USR Dumbrăvița.

Deși semnăturile necesare declanșării referendumului au fost strânse, primarul Popa Zachiu a întârziat procedura timp de peste 5 luni, până instanța a dat dreptate USR și a dispus declanșarea referendumului.

ADVERTISEMENT

O comună captivă unui primar aflat în funcție de 16 ani, fără drumuri, canalizare, creșă, parc sau locuri de joacă decente, cu școli și grădinițe lăsate într-o stare deplorabilă. Acum va fi demis”, a anunțat USR-PLUS, într-o postare.

Cetățenii, nemulțumiți de primarul lor

Referendumul se va organiza luna aceasta, pe data de 19 iunie. Totodată, cetățenii sunt de acord cu un astfel de eveniment și vor să-și demită conducătorul ”care nu le mai reprezintă interesele”.

ADVERTISEMENT

”Este oficial: #referendumul #local pentru demiterea primarului Popa Zachiu va avea loc pe data de 19 iunie! Va fi o premieră, acesta fiind primul referendum de acest gen din România.

Comuna noastră devine, astfel, un exemplu naţional! Cetăţenii comunei şi-au exercitat dreptul legal, democratic, de a declanşa organizarea unui referendum local. Iar pe 19 iunie îşi vor exercita dreptul de a demite un primar de care nu mai sunt mulţumiţi şi care nu le mai reprezintă interesele.

ADVERTISEMENT

De prea mult timp, comuna Dumbraviţa este lăsată la voia întâmplării. Nu avem drumuri, nu avem canalizare, serviciile publice sunt aproape inexistente, nu avem creşă, nu avem un parc sau locuri de joacă decente, condiţiile din grădiniţe şi şcoli sunt deplorabile.

Actualul primar, aflat de 16 ani în vârful administraţiei locale, la al cincilea mandat, a arătat deja de ce este în stare şi cât de mult îi pasă de comună. (…) Avem modele de succes pe care le putem prelua, comune administrate cu competenţă”, a comunicat și USR Dumbrăviţa, potrivit G4media.

ADVERTISEMENT
Tags: