Fotbal intern

Probleme cu gazonul de pe Arena Naţională! Meme Stoica: “E sub orice critică”

03.08.2018 | 10:00
Probleme cu gazonul de pe Arena Nationala Meme Stoica E sub orice critica
ADVERTISEMENT

Probleme cu gazonul de pe Arena Naţională, după meciul celor de la FCSB cu Rudar Velenje. Vicecampioana României a primit vizita echipei din Slovenia în manşa a doua a turului doi preliminar Europa League, într-un meci care a avut loc pe cel mai mare stadion al ţării, iar gazonul Arenei Naţionale a avut de suferit.

Mihai Stoica, directorul sportiv al vicecampioanei României, a vorbit despre acest aspect după FCSB – Rudar 4-0 şi speră ca până la următorul meci al vicecampioanei României din Europa League, cel cu Hajudk Split, programat joi, 9 august, problemele să fie remediate.

ADVERTISEMENT

Probleme cu gazonul de pe Arena Naţională

“E inimaginabil cât de slab e terenul. Nu s-a intrat deloc pe el și arată foarte rău. Sperăm să se întâmple ceva până la returul cu Hajduk, e sub orice critică”, a spus Mihai Stoica după victoria din turul doi preliminar al Europa League. E greu de crezut că suprafaţa de joc de pe Arena Naţională va putea fi remediat, având în vedere că până pe 9 august, FCSB mai are de jucat un meci acasă, tot pe stadionul din Bucureşti, în Liga 1 Betano, contra celor de la FC Politehnica Iaşi.

Gazonul de pe Arena Naţională a cedat după doar două partide găzduite în acest start de sezon! S-au jucat meciurile FCSB – FC Dinamo Bucureşti, scor 3-3, din etapa a doua a Ligii 1 Betano, precum şi duelul “roş-albaştrilor” cu Rudar Velenje.

ADVERTISEMENT
Probleme cu gazonul de pe Arena Naţională. Fază de joc din FCSB - Rudar Velenje. Brazde din suprafaţa de joc s-au desprins
Probleme cu gazonul de pe Arena Naţională. Brazde din suprafaţa de joc s-au desprins în timpul meciului celor de la FCSB cu Rudar Velenje, din cadrul preliminariilor Europa League

Suprafaţa de joc a fost schimbată deja de 8 ori

Gazonul de pe Arena Naţională a fost întotdeauna o problemă, fie că iarba s-a prâjolit, fie că săreau brazde întregi din el. La aproape şapte ani de la inaugurarea stadionului, care a costat 230 de milioane de euro, suprafaţa de joc a fost schimbată deja de opt ori, ultima dată în vara anului 2017, tot înainte de un meci al FCSB-ului din Europa League, când vicecampioana României a primit vizita celor de la Sporting Lisabona. La meciul de deschidere, pe data de 6 septembrie 2011, când echipa naţională a României a jucat un meci împotriva Franţei, încheiat la egalitate, scor 0-0, presa din Hexagon scria despre gazonul care nu a rezistat decât 53 de secunde de la debutul meciului: “Ăsta nu e gazon, ăsta e câmp de cartofi”, au scris jurnaliştii francezi, la finalul unui meci în care principala preocupare a jucătorilor a fost să-şi menţină echilibrul. Dacă va fi schimbat din nou, pentru a noua oară, cheltuielile pentru gazonul de pe Arena Naţională s-ar ridica undeva la 100.000 de euro.

Becali: “Dacă nu făceam convenţie, nu mai era gazon”

Gigi Becali a vorbit şi el despre problemele suprafeţei de joc: “Gazonul a fost extraordinar şi în toamnă şi până acum o lună. Acum o lună, o lună şi ceva, s-au făcut anchete legat de contractul cu Firea. Nişte mizerii, ne batem cuie în talpă. Firma care făcea mentenanţa s-a speriat, a zis că dacă nu e legal nu mai facem. De o lună de zile, firma nu a mai călcat pe acolo. Primăria nu a mai avut ce să facă, neavând o firmă specializată. Vrem să distrugem şi fotbal şi gazon şi Steaua? Nu cred că ai cu cine, eu sunt adeptul păcii. Eu ţip, urlu, ca să îi mai trezesc un pic, după care vreau pace. La orice oră pot da război şi după aia vreau pace. 

ADVERTISEMENT

Fac aşa ca să te enerveze, să te înnebunească. Când a văzut că se strică gazonul, şi-a asumat Firea răspunderea. A pus firma să lucreze în continuare. Lăsaţi, bă, ţara să respire, lăsaţi Steaua în pace. În ţara românescă există oameni care caută să facă rău, să bage bariere. Dacă nu făceam convenţie în 3 şi făceam licitaţie, nu mai era gazon deloc. Dacă făceam licitaţie, dura 4 luni de zile şi se ardea gazonul”, a spus Gigi.

Probleme cu gazonul de pe Arena Naţională. Junior Morais în meciul de fotbal dintre FCSB şi NK Rudar Velenje, când gazonul a cedat. Bucăţi din gazon s-au desprins pe Arenă
Probleme cu gazonul de pe Arena Naţională. Junior Morais se luptă cu un advesrar pentru balon în meciul de fotbal dintre FCSB şi NK Rudar Velenje

Următoarele meciuri care vor avea loc pe Arena Naţională sunt partidele vicecampioanei României, din Liga 1 şi Europa League:

ADVERTISEMENT

FCSB – FC Politehnica Iaşi, luni, 5 august, ora 21:00

FCSB – Hajduk Split, joi, 9 august

Ambele partide ale vicecampioanei României vor fi transmise în format LIVE VIDEO pe FANATIK.RO.

Tags: