Sport

„O mână pe minge și pumnul în capul adversarului!”. Sfaturile lui Rică Răducanu pentru portarii Rapidului

Rică Răducanu, fosta glorie a formației din Giulești, a avut sfaturi puțin mai diferite pentru portarii Rapidului pe vremea când acesta făcea parte din staff-ul tehnic.
04.05.2024 | 18:59
O mana pe minge si pumnul in capul adversarului Sfaturile lui Rica Raducanu pentru portarii Rapidului
„O mână pe minge și pumnul în capul adversarului!”. Sfaturile lui Rică Răducanu pentru portarii Rapidului. Sursa foto: Fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Leo Toader, fosta mare glorie care a apărat poarta giuleștenilor timp de 11 ani, este invitatul special al lui Robert Niță la emisiunea Suflet de Rapidist, emisiune care este live în fiecare zi de marți, de la ora 13:30, pe site-ul FANATIK.RO.

Fostul mare portar a vorbit despre perioada petrecută la Rapid și despre sfaturile pe care acesta le-a primit de la o altă legendă a clubului din Giulești, Rică Răducanu.

ADVERTISEMENT

Cum reușea Leo Toader să intimideze jucătorii adverși care intrau în careu: „Gheata în față și picioarele înainte”

Leo Toader a jucat la Rapid aproximativ 11 ani de zile. Acesta și-a făcut debutul în poarta Giuleștenilor în anul 1984, când a fost transferat de la Unirea Slobozia, și a rămas între buturile „alb-vișiniilor” până în anul 1995, când a decis să plece de la formația din București.

Întrebat de Robert Niță, gazda emisiunii Suflet de Rapidist, cum obișnuia să-i intimideze pe atacanții adverși, Leo Toader a recunoscut că se folosea, deseori, de procedeul vechi care îi permitea să iasă în careul de 6 de metri cu gheata în față.

ADVERTISEMENT

„Acum nu mai e voie cu metoda aia cu gheata în față și picioarele înainte. Era bună, dar acum nu mai ai voie cu ea. Poți să te mai protejezi acum, dar să nu se vadă intenția. Dacă este intenție se dă lovitură de la 11 metri.

Atacanții săreau în sus când te duceai înainte, ridicai piciorul și nu zicea nimeni nimic. Am mai avut momente când eram nervos și voiam să mai intimidez câte un atacant, doi. Voiam doar să-i sperii puțin, nu să-i rup piciorul.

ADVERTISEMENT

Asta era atunci, să te duci hotărât, să-l sperii, îi mai spuneai două vorbe pentru intimidare, dar doar atât”, a declarat Leo Toader la emisiunea Suflet de Rapidist.

Sfaturile lui Rică Răducanu pentru Leo Toader: „O mână pe minge și pumnul în capul adversarului!”

Leo Toader, actualul antrenor cu portarii al naționalei de fotbal a României, a apărat poarta giuleștenilor timp de 11 ani, ani în care a reușit să câștige doar un titlu în divizia secundă, mai exact în anul 1990.

ADVERTISEMENT

Nu-i de mirare că în perioada petrecută la Rapid, acesta l-a avut ca mentor pe Rică Răducanu, o altă legendă care a stat între buturile „alb-vișiniilor” o bună perioadă de timp și care în prezent se confruntă cu probleme serioase de sănătate.

Mai în glumă, mai în serios, Leo Toader a recunoscut că Rică Răducanu i-a sugerat în mai multe rânduri să-și lovească adversarii cu pumnul când ieșea din poartă să prindă o minge.

„Vezi că mai erau și atacanți care nu erau fricoși, trebuia să fii și tu atent. Atunci puteai să-l mai capsezi, dar nimic mai mult. Rică Răducanu îmi zicea: „Ieși cu o mână pe minge și cu un pumn în capul adversarului!”.

Asta era regula. Mai aveam și proprii fundași care ziceau că dacă-i lovesc să ies, nu conta. Pentru un portar tânăr, e important să ai în față fundași cu experiență, care să te ajute”, a mai declarat Leo Toader la Suflet de Rapidist.

Sfaturile lui Rică Răducanu pentru portarii Rapidului

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău: datoria a depăşit 50% din PIB, iar deficitul e deja peste 3%
Jurnalista care s-a iubit cu Ion Ţiriac, apariţie răvăşitoare pe plajă. Este cu...
Jurnalista care s-a iubit cu Ion Ţiriac, apariţie răvăşitoare pe plajă. Este cu 31 de ani mai tânără decât miliardarul
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
BANI pentru ROMÂNI! Ajutoare financiare pentru PERSOANELE SINGURE și FAMILIILE NEVOIAȘE
BANI pentru ROMÂNI! Ajutoare financiare pentru PERSOANELE SINGURE și FAMILIILE NEVOIAȘE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Vine vara în România. Vremea se schimbă radical
Vine vara în România. Vremea se schimbă radical
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile...
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile pasagere şi a treia căsătorie
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților