Fotbal international

Probleme pentru Brazilia? Mereu când a câștigat Campionatul Mondialul, a debutat cu victorie

18.06.2018 | 09:25
Probleme pentru Brazilia Mereu cand a castigat Campionatul Mondialul a debutat cu victorie
ADVERTISEMENT

Brazilia a terminat la egalitate în primul meci jucat în Grupa E în compania Elveției, scor 1-1, goluri Coutinho și Zuber, iar Selecao a debutat cu stângul la mondialul din Rusia.

De cinci ori campioană mondială, formația antrenată de Titeeste considerată una dintre favoritele la câștigarea acestei ediții. Cu toate acestea, istoria ne arată un tipar interesant în ceea ce privește naționala din „Țara Cafelei”. De fiecare dată când a câștigat competiția, Brazilia a debutat cu o victorie. În 1958 sud-americanii au trecut în prima partidă de Austria, scor 3-0, în 1962 de Mexic, scor 2-0 iar în 1970 de brazilienii au câștigat cu 4-1 în fața Cehoslovaciei, într-o grupă din care mai făceau parte campioana mondială en-titre, Anglia, dar și naționala României. La toate aceste trei titluri din naționala Braziliei a făcut parte legendarul Pele.

ADVERTISEMENT

24 de ani mai târziu, la Mondialul american din 1994 Brazilia lui Romario a câștigat meciul de debut în fața Rusiei, cu scorul de 2-0, în timp ce în 2002 Ronaldo, Rivaldo și Ronaldinho au condus Brazilia către titlu, după ce au câștigat cu mari emoții duelul cu Turcia lui Hakan Sukur, scor 2-1.

Brazilia, contraperformanță la un Campionat Mondial, după 44 de ani

De altfel, este pentru prima oară după 40 de ani când Brazilia a debutat la un Campionat Mondial fără victorie. Ultima oară când sud-americanii nu au câștigat primul meci a fost în 1974, la Mondialul din Germania de Est, când Selecao a debutat cu un egal, scor 0-0, în fața naționalei Iugoslaviei. La acea ediție Brazilia avea să termine pe locul 4, după o înfrângere suferită în finala mică în fața Poloniei.

ADVERTISEMENT

După semieșecul cu Elveția, Brazilia se află pe locul 2 în Grupa E, în spatele Serbiei, formație care a reușit să învingă Costa Rica, scor 1-0. Pentru brazilieni urmează acum duelul de pe 22 iunie, în compania costaricanilor, urmând ca pe 27 iunie să joace în compania Serbiei.

Tags: