News

Probleme pentru Laura Codruța Kovesi! Martor cheie adus în fața procurorilor în dosarul în care fosta șefă DNA are rol de inculpat

30.08.2019 | 11:38
Probleme pentru Laura Codruta Kovesi Martor cheie adus in fata procurorilor in dosarul in care fosta sefa DNA are rol de inculpat

Probleme pentru Laura Codruța Kovesi care trebuie să treacă peste o zi dificilă. Un martor-cheie vine în fața procurorilor, urmând a fi audiat în dosarul în care fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie are calitatea de inculpat. Surse judiciare au declarat că George Maior, omul care a ocupat cea mai puternică funcție în Serviciul Român de Informații a fost citat pentru 30 august, de către procurorii Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ).

Probleme pentru Laura Codruța Kovesi!

Acesta trebuie să răspundă în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, unul în care Laura Codruța Kovesi este învinuită. Vă reamintim că în acest dosar, au fost audiați deja fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, dar și fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații, Florian Coldea. Amândoi au avut calitatea de martori. De altfel, Coldea a declarat, după aproape 4 ore de audieri, că nu a luat la cunoștință de nicio împrejurare în care Kovesi să fi comis vreo infracțiune.

Coldea nu s-a oprit aici și a precizat că poate ar trebui investigați cei care nu au făcut nimic pentru aducerea în țară a lui Nicolae Popa, din Indonezia, în 2011. În dosarul privind extrădarea lui Popa, condamnat în dosarul FNI, Laura Codruța Kovesi are calitatea de inculpat. Fosta şefă a DNA este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită, dar şi mărturie mincinoasă. De altfel, pe 28 martie, Laura Codruța Kovesi a fost plasată sub control judiciar.

Probleme pentru Laura Codruța Kovesi! Laura Codruţa Kovesi
Laura Codruța Kovesi a fost demisă de Tudorel Toader din funcția d eprocuror șef DNA. Sursa foto – facebook

Martor cheie adus în fața procurorilor în dosarul în care fosta șefă DNA are rol de inculpat

Secția de anchetă a magistraților a decis acest lucru, însă măsura a fost îndelung contestată în instanță. Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus ulterior revocarea măsurii controlului judiciar. Nu e singura problemă pe care o are fostul procuror șef DNA. Aceasta a fost dată în judecată şi de către Sorin Pantiș. Cel care a ocupat funcția de ministru al Comunicațiilor a depus la SIIJ o plângere împotriva lui Kovesi.

Pantiş a acuzat-o de represiune nedreaptă și șantaj pe Koveşi. Aceasta a fost pusă pe liber din funcția de procuror șef al Direcției Naționale anticorupție după un raport al fostului ministru al Justiției, Tudorel Toader.