Fotbal intern

Probleme pentru Mirel Rădoi! Ce jucători pot absenta în noiembrie de la naţională

28.10.2020 | 21:52
Probleme pentru Mirel Radoi Ce jucatori pot absenta in noiembrie de la nationala
ADVERTISEMENT

România va disputa trei partide în luna noiembrie, un meci amical şi ultimele două jocuri din Liga Naţiunilor, iar Mirel Rădoi are probleme în alcătuirea lotului. Invitat într-o emisiune tv, selecţionerul a precizat că nu mai puţin de şapte jucători ar putea fi indisponibili.

Chiar dacă a anunţat lotul preliminar pentru acţiunea de luna viitoare, antrenorul naţionalei a precizat că lista poate suferi modificări majore, în special, din cauza pandemiei de coronavirus, dar şi a accidentărilor.

ADVERTISEMENT

Printre cei care sunt indisponibili momentan se numără Florinel Coman – accidentat în meciul de Europa League cu Backa Topola –, Valentin Mihăilă, Dragoş Grigore, Claudiu Keşeru, Sergiu Hanca, Cristi Ganea şi Ionuţ Radu. Cu excepţia primului, toţi ceilalţi se află pe lista preliminară.

Mirel Rădoi: „Avem şapte jucători care nu o să fie“

Luna noiembrie vine cu trei meciuri pentru naţionala condusă de Mirel Rădoi, dar şi cu o partidă extrem de importantă pentru naţionala mică, împotriva Danemarcei. Selecţionerul României a explicat situaţia jucătorilor eligibili la U21 care se află în circuitul echipei mari şi a precizat că decizia convocării finale o va lua după o discuţie cu Adi Mutu, selecţionerul de la tineret.

ADVERTISEMENT

„E o situaţie dificilă pentru ambele loturi (n.r. – România şi România U21). Chiar astăzi am vorbit cu doctorul. În momentul de faţă, Florinel Coman, Mihăilă, Dragoş Grigore, Hanca, Keşeru, Cristi Ganea de la Aris, Ionuţ Radu nu pot fi prezenţi.

Avem şapte jucători care nu o să fie. La fel la naţionala de tineret. Sunt jucători care au fost depistaţi pozitiv sau nu s-au antrenat 18-19-20 de zile“, a declarat Mirel Rădoi la Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

„În momentul de faţă, Ianis Hagi şi Dennis Man sunt la echipa mare. Dar vom mai avea o întâlnire (n.r. – cu Adi Mutu) cât mai aproape, pentru a lua o decizie pentru ceea ce se întâmplă la tineret. Să vedem pe ce jucători poate conta şi Adi. Pentru că nici noi nu ştim cum vor evolua acele teste. 

Eu iau în calcul ca jucătorii să fie lăsaţi la tineret. Dacă Adrian Mutu îi va convoca… asta e doar decizia lui. Belgia a decis ca un jucător ajuns la echipa mare să nu se întoarcă la tineret. Franţa are strategia asta. Italia, în schimb, nu are această regulă. Nici Germania şi nici Anglia. Eu iau în calcul să las jucătorii la tineret pentru că asta e strategia discutată la FRF. Primează echipa mare“, a mai spus Rădoi.

ADVERTISEMENT

Pe lângă fotbaliştii cu probleme medicale, Mirel Rădoi nu se va putea baza pe Andrei Burcă în meciul cu Norvegia. Fundaşul lui CFR Cluj este suspendat după ce a primit deja două cartonaşe galbene în Liga Naţiunilor.

Programul echipelor naţionale în noiembrie

În luna noiembrie, echipa naţională a României va disputa un amical contra Belarusului, dar şi partidele cu Irlanda de Nord şi Norvegia, ultimele din Liga Naţiunilor. Tineretul lui Adi Mutu va juca împotriva Danemarcei, în preliminariile EURO U21.

  • 11 noiembrie, 19:00: România – Belarus, amical
  • 15 noiembrie, 21:45: România – Norvegia, Liga Naţiunilor
  • 17 noiembrie, 20:30: România U21 – Danemarca U21, preliminarii EURO
  • 18 noiembrie, 21:45: Irlanda de Nord – România, Liga Naţiunilor
ADVERTISEMENT