Fotbal intern

Procesul care îl poate ruina pe Gigi! “Ce prejudiciu am adus?”. Decizia instanței

Procesul care il poate ruina pe Gigi Ce prejudiciu am adus Decizia instantei

Gigi Becali a pierdut definitiv marca Steaua. Pe 9 mai a avut loc o nouă înfăţişare în procesul în care CSA Steaua îi solicită lui Gigi Becali solicită o sumă uriaşă: 37 de milioane de euro.


UPDATE, ora 18.20/ Judecătorii au anunţat un nou termen în dosarul în care CSA Steaua îi cere lui Gigi Becali suma de 37.000.000 milioane de euro. Astfel, aceştia vor urma să decid pe 5 septembrie 2018.


UPDATE, ora 14:35 / Instanța a rămas în pronunțare în procesul de judecare a cererii lui Becali, care cere să plătească despăgubiri către CSA Steaua pentru ultimii 3 ani. Decizia ar putea fi dată mâine, deși există și riscul unei amânări. Dacă decizia va fi favorabilă omului de afaceri, urmează ca instanța să decidă prejudiciul pe care Gigi Becali l-ar putea plăti Armatei.


UPDATE, ora 13:00. Gigi Becali a vorbit despre procesul care are loc astăzi şi este dispus să achite un prejudiciu în valoare de 10.000 de euro:

“Nu eu cer să fie despăgubiri pentru 3 ani, ci așa spune legea. Este articol de lege în care se arată că poți cere despăgubiri pe ultimii 3 ani de la data depunerii cererii. CSA a depus contestația în 2016, deci nu pot cere decât până în 2013. Iar noi am schimbat denumirea în 2014. Așa că pot primi bani doar pentru un an, 2013-2014. Așa scrie la lege. E matematică. Nu poate interpreta un judecător cum vrea el. Așa spune legea. Da, în România, un judecător poate da ce vrea el, dar nu poate încălca legea. Trebuie să încalci legea ca să dai mai mult. Nu poate fi interpretat nimic.

Astăzi se judecă doar prescripția, adică perioada pentru care se pot plăti despăgubiri. Avem termen în septembrie pentru judecarea pe fond. Armata poate primi bani pentru 2014. Și ce bani ar fi produs marca în 2014? Că nu exista echipă de fotbal la CSA și nu exista nicio confuzie. Nu puteau zice că nu vine lumea la meciurile echipei lor pentru că vin la meciurile echipei noastre. Cum poți cere 3,6 milioane de euro pe an despăgubiri când tu ai produs și 12 euro pe an? În cel mai bun caz, pot cere 10.000 de euro pe an. Dar nu se va întâmpla asta.

Să facă expertiză și să vedem ce prejudiciu li s-a adus lor din 2013 în 2014, pe un singur an. Să vedeți câți bani au pierdut, ce pagubă le-am adus. Ei, în 2013 și 2014, nici nu aveau ce să vândă. Dacă nu puteai vinde nimic, ce prejudiciu ți-am adus? Care e confuzia care s-a făcut din cauza siglei folosite de noi?

Ministrul Apărării a trimis Corpul de Control. Și a văzut câți bani a produs marca și Armata a trimis tabel cu banii produși de marcă. În primul a produs 12 euro. Dacă tu în 5 ani ai produce 50.000 de euro cu marca, cum poți spune că ți-am adus prejudiciu de 3,6 milioane de euro pe an?

Ei vând acum fulare cu Steaua – Chiajna. Joacă CSA cu Chiajna? Ei fac la ora asta fulare cu Steaua – Craiova. Ei joacă cu Craiova? Cu alte cuvinte, nu îți aduc prejudiciu. Eu îți aduc beneficiu, că tu vinzi fulare cu munca mea. Eu joc cu Craiova și tu vinzi. Sunt chestii clare.

Tot ce este peste 3 ani este prescris. Așa e legea. Ei pot cere doar pe un an, că am schimbat numele în 2014. Și o zică judecătorul «Cât ai produs pe un an? », iar ei o să declare că 10.000 de euro. Păi atât îți dau. În cel mai rău caz. Dar de fapt nu îți dau nimic pentru că nu aveai fotbal și nu puteai vinde produse cu fotbal. Cum să îți aducă prejudiciu dacă tu nu aveai echipă? Cum să vinzi produse cu marca Steaua la fotbal când nu aveai fotbal?”, a declarat Gigi Becali pentru Gazeta Sporturilor.


Becali spune că ar falimenta dacă nu ar avea câştig de cauză: “FCSB nu are patrimoniu 37 de milioane de euro. E clar faliment dacă se dă decizia asta. Cum ceri 3,7 milioane de euro pe an când tu ai marca de 3-4 ani şi ai făcut 40.000 de euro pe an? Nu se poate”, a declarat Gigi Becali la ProX.


CSA Steaua solicită cei 37 de milioane de euro, acuzându-l pe Gigi Becali că a folosit în mod abuziv marca Steaua. Procesul va avea loc pe 9 mai.

Gigi Becali a pierdut definitiv marca Steaua şi refuză să plătească

Patronul de la FCSB nu vrea să achite suma uriaşă cerutăd e CSA Steaua: “Noi am cerut expertiza să vedem cât au produs cu toate cele 7 marci, la handbal, la volei. Le dau dublu faţă de cât au produs! Într-un an au produs 12 euro, în alt an 8 mii de euro, iar în alt an 12 mii de euro. Ştiu lucrurile astea din dosarul făcut de Corpul de Control al MAPN. Ei în total, în 3 ani, au câştigat 20.012 euro. Ei au luat contabilitatea noastră de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Au pus doar veniturile, nu şi cheltuielile. Au zis că toate veniturile Stelei din ultimii 10 ani sunt ale lor”, spune Gigi Becali.

În 2015, echipa finanţată de Gigi Becali a pierdut marca Steaua Bucureşti, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins contestaţia formulată de club pe 3 decembrie. ICCJ a anulat, pe 3 decembrie, marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.