Sport

Profesorul Lewandowski. FC Barcelona i-a dat polonezului o sarcină specială

La FC Barcelona, Robert Lewandowski nu are doar sarcina de a marca goluri, ci și aceea de consilier a puștilor din trupa antrenată de Xavi.
01.11.2022 | 09:17
Profesorul Lewandowski FC Barcelona ia dat polonezului o sarcina speciala
Pentru Gavi, Pedri și ceilalți puști de la FC Barcelona, Robert Lewandowski este profesorul din teren, dar și în afara lui. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cu o reușită în minutul 90+3, Robert Lewandowski i-a adus lui FC Barcelona trei puncte de aur în deplasarea de la Valencia. Cu atât mai mult cu cât Real s-a împiedicat, acasă, cu Girona (1-1). Golurile și cursa pentru titlul de golgeter în La Liga reprezintă însă numai una dintre sarcinile de care trebuie să se achite polonezul.

Lewandowski, pe post de educator la ”grădinița” de pe Camp Nou

14 goluri, aproape jumătate din totalul lui FC Barcelona, a reușit, Robert Lewandowski, în La Liga. Multe dintre ele, esențiale, în cursa pentru titlu. Precum cele care au adus toate punctele, în deplasare, cu Mallorca sau Valencia.

ADVERTISEMENT

Un total cu care polonezul este pe prima poziție în ierarhia golgeterilor. Și cărora le adaugă alte patru pase decisive, astfel că a contribuit la 18 dintre cele 29 de reușite ale catalanilor.

În Liga Campionilor, este deja la cota 5. La egalitate cu Haaland, și la numai o lungime în spatele lui Kylian Mbappe și Mo Salah, jucătorii aflați pe prima poziție.

ADVERTISEMENT

Însă, în această competiție, șansele la o poziție fruntașă sunt minime. Pentru că, marți, cu Plzen, este meciul de adio al catalanilor în acest sezon. FC Barcelona urmând să evolueze, în fazele eliminatorii, în Europa League.

Însă, scrie Mundo Deportivo, nu doar pentru goluri și lupta pentru trofee a fost adus Lewandowski la FC Barcelona. Ci și pentru a sprijini ascensiunea tinerilor din echipa lui Xavi.

ADVERTISEMENT

În teren, se vede clar acest lucru. Gavi, Pedri, Ansu Fati, Balde, chiar și Ferran Torres, primesc sfaturi în timp real. Însă acestea vin, spun jurnaliștii spanioli, și-n afara gazonului.

E consilierul personal al puștilor în afara terenului

Căci el este însărcinat să-i consilieze pe cei mai tineri membri ai lotului, atât în ​​plan sportiv, cât și personal. Pentru ca aceștia să performeze mai bine.

ADVERTISEMENT

Și îi sfătuiește în toate privințele. Cum să se îngrijească. Cum să se pregătească pentru a avea o formă maximă. Fără a neglija alimentația sau necesitatea de a elimina băuturile carbogazoase.

În plus, le-a cerut colegilor mai tineri să învețe engleza. Și le dă sfaturi legate de ținuta și eticheta necesare la evenimentele de anvergură. Precum recenta Gală a Balonului de Aur.

”Este unul dintre motivele pentru care am ales FC Barcelona și am plecat de la Bayern. Sunt în clubul pe care mi-l doresc și când te simți confortabil și fericit, totul este mai ușor.

Sincer, nu mă așteptam că totul va merge bine în primul sezon. Insist că este un proces care necesită timp și răbdare. Și se va vedea acest lucru în anii care vin”, spune Lewandowski. Insistând că pentru el, ratarea primăverii Champions League, nu este un eșec. Ci doar o etapă într-un drum pe care-l vede cu șanse bune de reușită pe termen mediu.

ADVERTISEMENT