News

Prognoza meteo actualizată pentru 24 aprilie – 22 mai. Cum va fi vremea în minivacanța de 1 mai 2023

ANM a emis prognoza meteo actualizată pentru intervalul 24 aprilie - 22 mai. Aflăm cum va fi vremea în minivacanța românilor de 1 mai 2023.
21.04.2023 | 09:00
Prognoza meteo actualizata pentru 24 aprilie  22 mai Cum va fi vremea in minivacanta de 1 mai 2023
ANM a emis prognoza meteo actualizată pentru 24 aprilie - 22 mai. Cum va fi vremea în minivacanța de 1 mai 2023. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo actualizată pentru perioada 24 aprilie – 22 mai a fost emisă vineri de către Administrația Națională de Meteorologie. ANM anunță cum va fi vremea în minivacanța de 1 mai 2023.

ANM a emis prognoza meteo actualizată pentru 24 aprilie – 22 mai. Cum va fi vremea în minivacanța de 1 mai 2023

Peste mai puțin de două săptămâni, pe români îi așteaptă o nouă minivacanță, cea de 1 mai. Din păcate, veștile de la meteorologi nu sunt printre cele mai bune. Vremea capricioasă se va prelungi și către debutul lunii viitoare.

ADVERTISEMENT

Finalul lunii aprilie vine cu temperaturi mai scăzute decât cele specifice perioadei. De asemenea, în intervalul 24 aprilie – 1 mai, în cele mai multe zone vor fi ploi abundente. Iată prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Prognoza meteo pentru 24 aprilie – 1 mai

Primăvara veritabilă încă se lasă așteptată în țara noastră. Finalul lui aprilie aduce valori termice mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cel mai rece va fi în regiunile vestice şi nord-vestice.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil, în zilele următoare vor urma noi alerte de fenomene severe de la ANM. Meteorologii spun că regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-estice.

Prognoza meteo actualizată pentru săptămâna 1 – 8 mai

Nu vom avea parte de căldură nici în debutul ultimei luni de primăvară. Administrația Națională de Meteorologie spune că temperaturile medii vor fi uşor mai coborâte de cât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, în prima săptămână din mai.

ADVERTISEMENT

Veștile bune sunt că nu va mai ploua atât de mult. Cantitățile de precipitaţii așteptate vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a teritoriului.

Prognoza ANM pentru săptămâna 8 – 15 mai

Sub aspect termic, vremea se va normaliza din a doua săptămână a lunii mai. Atunci, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Va ploua sub normă în regiunile nord-estice, centrale şi sudice. În rest, regimul de precipitații va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru săptămâna 15 – 22 mai

A doua săptămână din luna mai vine cu medii ale valorilor termice apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul țării. De asemenea, cantităţile de precipitaţii se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, la nivel național.

ADVERTISEMENT
Tags: