News

Prognoza ANM pentru 18 aprilie – 15 mai. Furtuni și ploi abundente în mai multe regiuni

Prognoza ANM pentru 18 aprilie - 15 mai. Meteorologii anunță că nu scăpăm de furtuni și ploi abundente nici în următoarele săptămâni.
18.04.2023 | 15:28
Prognoza ANM pentru 18 aprilie  15 mai Furtuni si ploi abundente in mai multe regiuni
Prognoza ANM pentru 18 aprilie - 15 mai. Cât vor mai dura furtunile și vremea rea. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru intervalul 18 aprilie – 15 mai emisă marți, de meteorologi, nu vine deloc cu vești bune. Cel puțin până pe 24 aprilie, vor continua furtunile și ploile abundente în mai multe zone.

Prognoza ANM pentru 18 aprilie – 15 mai. Cât vor mai dura furtunile și vremea rea

În cursul acestei dimineți, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza pentru următoarele patru săptămâni. La o primă vedere a acestor date putem vedea că temperaturile vor fi în general normale pentru această perioadă. Probleme vor fi cu precipitațiile. Acestea vor fi excedentare în mai multe zone ale țării.

ADVERTISEMENT

Prognoza pentru săptămâna 17 – 24 aprilie

După o perioadă mai răcoroasă, valorile termice în următoarele zile vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână. Se va întâmpla asta pe întreg teritoriul României.

În schimb, va ploua foarte mult. În special în jumătatea sudică a țării, precum și în estul extrem, vor cădea averse și vor fi furtuni puternice. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile nord-vestice și local în cele centrale, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru săptămâna 24 aprilie – 1 mai

În ultima săptămână din aprilie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Așadar, putem avea un 1 Mai cu vreme bună.

Nici cantitățile de precipitații nu vor mai fi problematice. Administrația Națională de Meteorologie spune că acestea vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregului teritoriu.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în săptămâna 1 – 8 mai

Ultima lună de primăvară debutează cu vreme normală pentru data din calendar. Temperaturile medii prognozate se anunță a fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toată țara. În aceeași notă va fi și regimul pluviometric. El se va situa în general în jurul celui normal pentru acest interval, anunță ANM.

Prognoza ANM pentru săptămâna 8 – 15 mai

Nu vor fi schimbări majore nici în a doua săptămână din luna viitoare. Meteorologii spun că mediile valorilor de temperatură vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

ADVERTISEMENT

La capitolul precipitații, cantitățile așteptate vor fi local excedentare în extremitatea de nord-vest a țării. În schimb, în sud-vest va ploua mai puțin decât în mod normal. În restul țării, cantitățile vor fi apropiate de cele normale pentru prima jumătate a lunii mai.

ADVERTISEMENT
Tags: