News
notix pixel id

Prognoza meteo pentru perioada 25 – 31 octombrie 2021. Directorul ANM: ”Va fi o săptămână deosebit de rece”

Prognoza ANM pentru perioada 25 - 31 octombrie 2021.
24.10.2021 | 16:21
Prognoza meteo pentru perioada 25 - 31 octombrie 2021. Directorul ANM: ”Va fi o săptămână deosebit de rece”
Prognoza meteo pentru perioada 25 - 31 octombrie 2021.Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Vremea în România se va răci considerabil în săptămâna 25-31 octombrie. Vor fi zone unde termometrul va ajunge la minime de sub 0 grade.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat că trebuie să ne așteptăm la precipitații mixte, lapoviță și chiar ninsoare în zonele de munte.

“O săptămână deosebit de rece, pentru că valorile de temperaturi vor scădea de la o zi la alta. Deja se vede diferența între zonele din partea de vest, centru nord a țării, acolo unde la acest moment, valorile temperaturilor nu depășesc 10-11 grade, în timp ce în sud și sud-est înregistrăm 13-14 grade cel mult”, a precizat Elena Mateescu, conform Antena3.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru perioada 25 – 31 octombrie 2021. Vremea se va răci brusc

Conform ultimelor previziuni, maximele se vor încadra duminică între 8 și 15-16 grade. ”Mâine dimineață vorbim de minime cuprinse între -5 până la cel mult 4 grade Celsius”, a transmis directorul ANM.

Cele mai coborâte valori sunt aşteptate în depresiunile din estul Transilvaniei, inclusiv în Capitală. Mâine dimineață este posibil să consemăm 2-3 grade mai coborâte, valori de temperaturi spre 0 grade în zona preorășenească.

ADVERTISEMENT

Vremea se va menține rece toată săptămână. Specialiștii se așteaptă că temperaturile să scadă treptat de la o zi la alta.

La altitudini mai mari, de 1.700 de metri, sunt posible precipitații mixte, inclusiv intensificări ale vântului, cu rafale de 50-55, până la 60 km/h.

ADVERTISEMENT

”Vremea rece va fi de interes în cea mai mare parte a țării, pe tot parcusul săptămânii, când temperaturile vor coborî, așa cum am spus, de la o zi la alta. 

Dacă mâine, în prima zi a săptămânii vom consemna maxime până la cel mult 15 grade, ulterior, în a doua parte a săptămânii 13-14 grade, inclusiv în Capitală.

ADVERTISEMENT

Noptile și diminețile vor fi deosebit de reci, pentru că, în depresiunile Carapților Orientali este posibil ca minimele, pe parcursul săptămânii, sa coboare chiar până spre 7 grade.

Din punctul de vedere al regimului de precipitații, ploi slabe, posibil burnițe, dar la altitudini mai mari, de 1.700 de metri, este posibil să consemnăm precipitații mixte, inclusiv intensificări ale vântului, cu rafale de 50-55, până la 60 km/h.”, a anunţat Elena Mateescu, duminică, în exclusivitate la Antena 3.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri