News

Prognoza meteo pentru săptămâna 13-19 mai. Când se încălzește

12.05.2019 | 10:33
Prognoza meteo pentru saptamana 1319 mai Cand se incalzeste

Administrația Națională de Meteorologie a dat publicității prognoza meteo pentru săptămâna 13-19 mai, iar veștile nu sunt tocmai îmbucurătoare. Vremea va continua să fie instabilă și în plus, nici ploile nu ne vor ocoli în următoarea perioadă.

Cum va fi vremea în următoarea perioadă

După un weekend în care am avut parte de vreme frumoasă și temperaturi care au depășit pe alocuri pragul normal pentru această perioadă, începutul de săptămână ne întâmpină cu un nou val de ploi, care va pătrunde prin regiunile vestice, urmând ca noaptea să ajungă în regiunile centrale și central-sudice. În Capitală, ziua de luni se anunță plăcută din punct de vedere meteorologic, cu temperaturi cuprinse între 16 și 24 grade Celsius.

ANM avertizează însă că începând de marți, precipitațiile vor cuprinde cea mai mare parte a teritoriului. Mai mult decât atât, meteorologii nu exclud posibilitatea unor ploi cu caracter torențial care să impună emiterea unor coduri.

Vremea se încălzește semnificativ spre sfârșitul săptămânii. Sursa foto:a1.ro
Vremea se încălzește semnificativ spre sfârșitul săptămânii. Sursa foto:a1.ro

Meteorologii avertizează: „De marți se întorc ploile”

De marti, cu alte cuvinte, se intorc ploile. Vor cuprinde toate zonele tarii, izolat vor fi si cantitati mai insemnate si o ameliorare se intrevede abia spre sfarsitul saptamanii. Vor exista cantitati mari de precipitatii intr-un timp foarte scurt, vor putea fi anuntate avertizari cu cod galben. Portocaliu nu se intrevede, dar asta nu inseamna ca in doua zile materialele nu pot indica si cantitati mari mari” , a declarat meteorologul de serviciu din cadrul ANM.

Odată cu încetarea acestui val de ploi, vremea va reveni la normalul acestei perioade, temperaturile înregistrând creșteri treptate în zilele următoare. Astfel, de miercuri, mercurul din termometre va indica valori de până la 25 de grade Celsius.

În București ne așteaptă vreme chiar mai călduroasă față de normalul acestei perioade. În weekend-ul viitor, meteorologii anunță temperaturi caracteristice zilelor de vară. Duminică, 19 mai, mercurul din termometre indică valoarea de 30 de grade Celsius.