News

Prognoza meteo pentru weekendul 4-5 mai 2019. Se anunță vreme instabilă. Unde vor fi furtuni

03.05.2019 | 10:36
Prognoza meteo pentru weekendul 45 mai 2019 Se anunta vreme instabila Unde vor fi furtuni

Administrația Națională de Meteorologie a dat publicității prognoza meteo pentru weekend-ul 4-5 mai 2019, iar veștile nu sunt tocmai îmbucurătoare. După ce în ultimele zile furtunile ne-au dat serioase bătăi de cap, sfârșitul de săptămână aduce temperaturi ce depășesc valorile normale pentru această perioadă, însă vremea se anunță în continuare instabilă.

Cum va fi vremea în ziua de vineri

Începând de vineri, 3 mai, temperaturile vor înregistra creșteri treptate, care vor continua și pe parcursul weekend-ului. Cerul va fi variabil în cea mai mare parte a țării, iar vântul va sufla slab până la moderat. Spre seară, nu este exclus să avem parte de unele descărcări electrice, cu precădere în vest, nord, centru și la munte.

În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra între 17 și 27 de grade Celsius, cu valori mai ridicate în Lunca Dunării. Cele minime, în schimb, vor fi cuprinse între 3 și 14 grade. Intensificări ale vântului se vor semnala în regiunile vestice și nord-vestice. Izolat, pot apărea condiții de grindină.

Izolat, vor apărea și furtuni
Izolat, vor apărea și furtuni

Ne așteaptă un sfârșit de săptămână cu vreme instabilă

Sâmbătă, vremea va fi în general instabilă, cu valori termice mai ridicate față de normalul perioadei în care ne aflăm. În prima zi de weekend vom avea parte de un cer variabil, în cea mai mare parte a teritoriului, cu posibile averse și descărcări electrice în a doua parte a zilei, dar și în orele serii. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 27 de grade, în vreme ce valorile minime vor fi cuprinse între 7 și 13 grade Celsius.

Duminică, instabilitatea va continua să fie cuvântul de ordine în privința vremii. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, semnalându-se averse și descărcări electrice în cea mai mare parte a teritoriului. Izolat, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab până la moderat, cu eventuale intensificări pe crestele montane, precum și în regiunile estice și sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 13 grade Celsius.