Fotbal intern

Programul României la Campionatul European U21! Primul meci împotriva Croației

23.11.2018 | 19:49
Programul Romaniei la Campionatul European U21 Primul meci impotriva Croatiei

Imediat după ce s-a finalizat grupa din care face parte România s-a conturat și programul tricolorilor pentru Campionatul European Under 21. Naționala lui Mirel Rădoi trebuie să tragă tare dacă vrea să prindă un loc în semifinalele turneului. Anglia, Franța și Croația sunt cele trei formații pe care le-au adus sorții.

România începe turneul pe data de 18 iunie împotriva Croației. Va fi a doua partidă a grupei în condițiile în care etapa este deschisă de „șocul” Anglia – Franța. Trei zile mai târziu, tricolorii intră din nou pe teren. Al doilea joc de la Campionatul European de tineret aduce un adversar și mai redutabil.

Programul României la Campionatul European U21! Primul meci împotriva Croației
Trofeul Euro U21

 

Programul României la Campionatul European U21! Dueluri cu Anglia şi Franţa în doar 3 zile

Tricolorii joacă pe data de 21 iunie împotriva Angliei. În celălalt meci din grupă se vor duela Franţa şi Croaţia. Pe data de 24 iunie se încheie faza grupelor. România va juca împotriva Franţei, în timp ce Anglia întâlneşte Croaţia.

Este un turneu final teribil, în condiţiile în care doar câştigătoarea grupei are asigurată calificarea în semifinale. Pe lângă cele trei câştigătoare de grupe, în semifinale se va califica cel mai bun loc secund în grupă, însă este o bătălie mare la acest nivel. 

Calificarea în semifinale este sinonimă cu obţinerea biletelor pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Totuşi, dacă Anglia se califică în semifinale şi România încheie pe doi, dar nu este în semifinale, va juca un meci de baraj pentru calificarea la Olimpiadă cu cealaltă echipă de pe locul doi şi care nu s-a calificat în semifinale. Condiţia pentru acest baraj este calificarea Angliei în ultimele 4.

Turneul final se desfăşoară între 16 iunie şi 30 iunie. Semifinalele şi eventualul meci de baraj pentru calificarea la JO se vor disputa pe 27 iunie, în timp ce ultimul act se desfăşoară pe data de 30 iunie.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: