Fotbal intern

Cum se poate califica naționala de fotbal a României la Olimpiada din Tokyo – 2020. Putem ajunge și la baraj

14.06.2019 | 17:19
Cum se poate califica nationala de fotbal a Romaniei la Olimpiada din Tokyo  2020 Putem ajunge si la baraj

Campionatul European U-21 în care e implicat și naționala de tineret a României are o importanță deosebită și pentru Jocurile Olimpice din Tokyo – 2020. Asta pentru că cele mai bune 4 echipe de la competiția din Italia se vor califica la JO din 2020.

România U21, condusă de Daniel Isăilă și Mirel Rădoi, s-a calificat într-o manieră spectaculoasă la competiția continentală de tineret, după ce a câștigat o grupă puternică, împotriva celor de la Portugalia, Elveția, Bosnia și Țara Galilor. “Tricolorii mici” se află într-o grupă infernală alături de Anglia, Franţa şi Croaţia şi pornim cu ultima şansă la calificare. Totuşi, pe lângă posibila performanță continentală, naționala României U21 are și șansa istorică să se califice la o altă competiție importantă: Jocurile Olimpice din Tokyo 2020.

Naționala de fotbal a României, antrenată de Mirel Rădoi, are o șansă istorică să se califice la Olimpiada din Tokyo

Naționala de fotbal a României s-ar putea califica la Jocurile Olimpice din Tokyo – 2020 și dacă nu intră în semifinale

Tineretul are asigurată calificarea la Olimpiada din Japonia dacă va ajunge până în semifinalele competiției. Mai mult, dacă România va rata semifinala, dar Anglia se află în primele patru, atunci tricolorii au o șansă în plus la calificare. Asta datorită faptului că Anglia evoluează la Olimpiada sub culorile Marii Britanii. Astfel, s-ar acorda încă un loc Europei la JO 2020 în competiția de fotbal. Cu toate acestea, România va trebui să fie pe unul dintre primele două locuri în grupă și va disputa un baraj pentru locurile 5-6, cu cealaltă echipă de pe locul secund rămasă în afara semifinalei.

Șeful Comisiei Tehnice din cadrul FRF, Mihai Stoichiță, a fost invitat de COSR la un eveniment dedicat tuturor sporturilor care pot ajunge la Tokyo 2020. Cu această ocazie, Stoichiță a spus: „Este pentru prima oară când putem să visăm la o clasare mai bună la Campionatul European de tineret și în acest fel să nu mai părem ruda săracă a olimpismului. Pentru că de 54 de ani fotbalul românesc nu a mai fost la Jocurile Olimpice. Aveam 10 ani cand a avut loc acea ediție, dar am avut onoarea de a fi antrenat de unii dintre cei care au jucat atunci, precum Gică Constantin, Ienei, Pârcălab și așa mai departe. Ne bucurăm pentru ceea ce au reușit ei atunci, pentru că un loc 5 la Jocurile Olimpice în ziua de azi mi se pare un lucru aproape imposibilă”, a susținut fostul antrenor al Stelei.

Reprezentanti ai 27 de federatii nationale sportive, marea majoritate presedinti, vicepresedinti sau secretari generali,…

Gepostet von Comitetul Olimpic si Sportiv Roman am Donnerstag, 22. November 2018

Naționala de fotbal, pentru a treia oară la o Olimpiadă, pentru a două oară la Tokyo

Coincidență sau nu, și Olimpiada din 1964, la care face referire Stoichiță, s-a jucat în Japonia. Atunci naționala noastră, condusă atunci de pe bancă de Silviu Ploeșteanu, a terminat pe locul 5! Fostul atacant al Stelei, Cornel Pavlovici, a marcat 6 goluri, cu un hat-trick în partida cu Ghana în jocurile pentru locurile 5-8 și încă un gol în partida pentru locurile 5-6, câștigată în fața Iugoslaviei, scor 3-0. Din acea echipă făceau parte nume grele, precum Dan Coe, Gheorghe Constantin, Constantin Nunweiller, Bujor Hălmăgeanu, Emerich Jenei sau Ion Pârcălab.

Cealaltă participare a național de fotbal a României datează din 1924, la Olimpiada de la Paris, când fotbaliștii români au evoluat într-o singură partidă, pierdută cu 6-0 în fața Olandei.