Fotbal international

Programul sferturilor de finală din Europa League! Când se joacă Arsenal – Napoli şi Slavia Praga – Chelsea

15.03.2019 | 15:04
Programul sferturilor de finala din Europa League Cand se joaca Arsenal  Napoli si Slavia Praga  Chelsea

Vineri a avut loc tragerea la sorţi pentru meciurile din sferturile de finală din Europa League. Arsenal – Napoli este cea mai importantă partidă a acestei faze a competiţiei, în timp ce Slavia Praga, echipă la care joacă Alex Băluţă, o va întâlni pe Chelsea.

Programul sferturilor de finală din Europa League. Când se decid semifinalistele

UEFA a anunţat vineri care este programul sferturilor de finală din Europa League, iar partidele din manşa tur sunt programate să se dispute pe 11 aprilie, de la ora 22:00. Returul se va disputa o săptămână mai târziu, pe 18 aprilie, de la aceeaşi oră. Ca şi în cazul tragerii la sorţi pentru sferturile de finală din Liga Campionilor, UEFA a fost nevoită să inverseze ordinea de disputare a meciurilor.

Chelsea şi Arsenal ar fi trebuit să joace meciurile retur pe teren propriu, însă regulamentul UEFA nu permite ca două echipe din acelaşi oraş să joace în aceeaşi zi “acasă”. În aceste condiţii, Arsenal va juca meciul tur cu Napoli pe “Emirates”. Celelalte meciuri din sferturile de fnală ale Europa League sunt: Villarreal – Valencia şi Benfica – Eintracht Frankfurt.

Programul sferturilor de finală din Europa League
Programul sferturilor de finală din Europa League

Se ştiu şi semifinalele din Europa League

Tot vineri a avut loc şi tragerea la sorţi pentru semifinalele Europa League. Arsenal/Napoli – Villarreal/Valencia şi Benfica/Eintracht Frankfurt – Slavia Praga/Chelsea sunt meciurile care vor decide finalistele din a doua cea mai importantă competiţie europeană.

Finala Europa League se va disputa pe 29 mai 2019, de la ora 22:00, pe stadionul “Olimpic” din Baku. Câştigătoarea semifinalei 2 (Benfica/Eintracht Frankfurt – Slavia Praga/Chelsea) va fi echipa gazdă a ultimului act. Un bilet la finala Europa League costă între 30 şi 140 de euro, iar tichetele au fost puse în vânzare de pe 7 martie pe site-ul oficial de la UEFA. Echipa care va câştiga competiţia se califică în Supercupa Europei, meci care este programat să se joace, pe 14 august, pe “Vodafone Park” din Istanbul.