Sporturi

Programul zilei de vineri, 6 septembrie, la US OPEN 2019. Când se joacă semifinalele la masculin: Medvedev-Dimitrov şi Nadal-Berettini

06.09.2019 | 19:17
Programul zilei de vineri 6 septembrie la US OPEN 2019 Cand se joaca semifinalele la masculin MedvedevDimitrov si NadalBerettini

Vineri, 6 septembrie, programul de US OPEN 2019, ultimul mare turneu de Grand Slam al acestui an, cuprinde, în primul rând, semifinalele din turneul masculin de simplu, finala la dublu masculin şi a doua semifinală la dublu feminin. Sâmbătă se va juca finala feminină, între Serena Williams, încă o dată foarte aproape de împlinirea visului de a câştiga al 24-lea trofeu de Grand Slam şi canadianca de origini române Bianca Andreescu, la prima ei ispravă de acest gen şi autoarea unui salt incredibil în decurs de numai un an.

Programul zilei de vineri, 6 septembrie, la US OPEN 2019

În turneul masculin principalii doi favoriţi, liderul mondial, sârbul Novak Djokovic şi locul 3, elveţianul Roger Federer, au spus deja adio turneului de la Flushing Meadows, tradiţionalul loc din New York unde are loc anual US OPEN. Dintre favoriţi a rămas numărul 2. spaniolul Rafael Nadal şi din TOP 5 a mai reuşit să ajungă în penultimul act rusul Daniil Medvedev.

De la ora 23:30 va începe prima semifinală din turneul masculin, meciul dintre Daniil Medvedev şi bulgarul Grigor Dimitrov, ultimul venind după senzaţionalul 3-2 reuşit în faţa lui Roger Federer în sferturi. Teoretic, Medvedev pleacă favorit, însă el a acuzat în primul set al sfertului de finală câştigat cu 3-1 în faţa lui Stan Wawrinka probleme medicale şi a vrut chiar să abandoneze! Cei doi s-au întâlnit de două ori şi scorul este 1-1.

US OPEN 2019 vineri 6 septembrie. Bulgarul Grigor Dimitrov e în semifinale după ce l-a eliminat pe Roger Federer

Și Medvedev și Nadal au acuzat probleme medicale în sferturi

În a doua semifinală, cea care va începe la ora ora 01:00, în noaptea de vineri spre sâmbătă, Rafael Nadal pleacă drept uriaş favorit în faţa italianului Matteo Berettini, marea revelație a turneului. Este clar că ibericul are multe clase deasupra lui Berettini, dar și aici singura problemă care se poate ivi ține tot de starea de sănătate, pentru că Nadal a acuzat in sferturi unele probleme în meciul cu argentinianul Diego Schwarzmann.

Are loc finala la dublu masculin, între primii favoriți ai turneului și totodată câștigătorii Grand-Slam-ului anterior, la Wimbledon, columbienii Farah și Cabal și perechea favorită cu numărul 8, Gonzales și Zeballos. Meciul începe la ora 19:10. Și tot vineri, 6 septembrie, se joacă și a doua semifinală la dublu feminin, cuplul Mertens-Sabalenka fiind mare favorit în fața americancelor Dolehide și King, o prezență total neașteptată la acest nivel.