News

Protest pentru Alexandra Măceșanu în Piața Victoriei. Ce anunță organizatorii manifestației

27.07.2019 | 12:55
Protest pentru Alexandra Macesanu in Piata Victoriei Ce anunta organizatorii manifestatiei

Patru organizații civice au anunțat că sâmbătă seara vor organiza un protest în Piața Victoriei în memoria Alexandrei Măceșanu, adolescenta ucisă de criminalul din Caracal. Mitingul va începe la ora 19:00 în fața Guvernului, iar apoi protestanții vor pleca în marș spre Ministerul de Interne.

Protest în Piața Victoriei sâmbătă seara: „Pentru Alexandra. Împotriva unui stat nepăsător!”

Un miting de protest va fi organizat sâmbătă seara, în data de 27 iulie, în Piața Victoriei după ce o adolescentă de 15 ani a fost răpită și ucisă de un bărbat din Caracal, deși Alexandra Măceșanu a sunat la 112 unde a dat detalii despre bărbatul care a sechestrat-o și locul unde se află. Patru organizații civice: Rezistenţa, Geeks for Democracy, Corupţia Ucide şi Iniţiativa România au anunțat acest protest pe rețelele de socializare.

Protestul intitulat „Pentru Alexandra. Împotriva unui stat nepăsător!” va începe la ora 19.00 în fața Guvernului, iar apoi manifestanții se vor deplasa în marș la ora 20:00 spre Ministerul de Interne. „Azi ieşim pentru Alexandra. Copilul ucis la Caracal din cauza statului român. Azi ieşim împotriva indiferenţei celor de la putere. A incompetenţei lor, a lipsei de empatie. Azi ieşim să le spunem că ne-am săturat de ei.”, au scris organizatorii mitingului.

Patru organizații civice cheamă oamenii în stradă

„Că nu îi mai suportăm. Că îi urâm pentru că ne omoară zi de zi. Şi, cel mai grav, ne omoară copii. Ei ne omoară pe noi! Prin indiferentă, prin neprofesionalismul, prin nepăsarea lor. Prin TICĂLOŞIA lor! Azi ieşim pentru Alexandra! Şi pentru toate victimele nepăsării statului. Pentru sângele pe care îl au pe mâini.”, au mai scris organizatorii protestului din această seară.

În plus, oamenii care vor să iasă în stradă să protesteze împotriva justiției care a stat cu mâinile în sâni la poarta criminalului timp de 3 ore sunt rugați să aduce lumânări și candele. „Aduceţi câte o floare şi o candelă dacă puteţi. Pentru Alexandra. Pentru sufletul ei şi al celorlalţi copii ucişi de un stat indiferent la suferinţă, preocupat doar propria îmbuibare. ”

Și aseară oamenii au protestat în fața Ministerului de Interne, au adus flori și au aprins candele pe treptele instituției. Pe jos au fost scrise cu creta vorbele adolescentei de 15 ani: „Lasă-mă, că mă omori!”, cuvinte care au fost auzite de polițiștii care așteptau la poartă cu mandatul în mână. Din păcate, poliția a intervenit prea târziu, abia la ora 6:00.