News

Provocările traiului la bloc. ”Nu mai faceți duș între orele 23 și 24!”

Pe ușa unui bloc din Cluj a apărut un anunț prin care li se cere locatarilor să nu mai facă duș în orele de liniște pentru că deranjează vecinii.
17.01.2023 | 09:33
Provocarile traiului la bloc Nu mai faceti dus intre orele 23 si 24
Locatarilor unui bloc din Cluj li se cere să nu mai facă duș noaptea Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Anunțul se adresează ”locatarilor care fac duș, noapte de noapte, între orele 23 și 24”.

Provocările traiului la bloc. ”Nu mai faceți duș între orele 23 și 24!”

Situația a fost semnalată de un clujean pe un grup de Facebook. ”Doamne ferește! Dacă lucrează cineva tura doi la bucătăria unui restaurant, de exemplu, trebuie sa stea cu miros de ceapă călită până dimineață la 7. Sigur nu face nimeni duș la ora 23 de nebun…”, a comentat clujeanul, citat de Știri de Cluj.

Locatarilor blocului respectiv li se aduce aminte de prevederile din legislație care definesc tulburarea liniștii publice.

ADVERTISEMENT

”Vă reamintim că trăim într-un imobil comun și avem obligația de a ne respecta reciproc.

Folosirea dușului și a robinetelor la intensitate maximă, însoțită de trântirea săpunului și a flacoanelor de șampon în cadă, produce un zgomot insuportabil, care se propagă cu ușurință prin intermediul conductelor de scurgere, tulburând odihna vecinilor. 

Potrivit legii, ‘tulburarea liniștii locatarilor între orele 22:00-8:00 și 13:00-14:00 – de către orice persoană – prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare’, este interzisă!

ADVERTISEMENT

Dincolo de paragrafele de lege. bunul simț ne obliga la un comportament decent și la respectarea celor din jur. Libertatea fiecăruia se termină unde începe libertatea celorlalți”, scrie pe afișul respectiv.

Afiș Cluj
Afiș pe ușa unui bloc din Cluj Foto: Știri de Cluj

”Războaiele” civile de la bloc

De asemenea, afișul îi atenționează pe locatari de faptul că nerespectarea regulilor de bun simț va determina administrația să apeleze la autoritățile competente în vederea sancționării celor responsabili.

ADVERTISEMENT

”În cazul în care bunul simț nu funcționează, vom fi nevoiți să solicităm organele prevăzute de lege pentru constatarea și sancționarea unor astfel de comportamente”, mai scriu autorii controversatului afiș.

Nu este prima dată când locuitorii dintr-un bloc sunt deranjați de zgomotul produs de vecini.

În octombrie anul trecut un bărbat și-a acuzat vecinul care efectua lucrări în apartament, în fiecare sâmbătă între orele 12 și 17, că ar fi ”deștept… asimptomatic”, după cum scria la acea vreme Cancan.

ADVERTISEMENT

Un alt afiș, care a devenit viral pe internet în 2021, amenința cu poliția un cuplu care făcea sex prea zgomotos. ”Noi, vecinii din această scară, te rugăm: Atunci când faci sex cu partenera dumitale, nu trezi tot blocul!”, au scris vecinii pe afișul citat de Adevărul.

ADVERTISEMENT