News

PSD Constanța a schimbat tabloul lui Dragnea și l-a înlocuit cu al lui Dăncilă. Premierul, asemănată cu Iisus și Buddha

27.09.2019 | 18:45
PSD Constanta a schimbat tabloul lui Dragnea si la inlocuit cu al lui Dancila Premierul asemanata cu Iisus si Buddha

Filiala PSD Constanța a făcut înconjurul internetului la începutul anului, după ce pe peretele sediului era atârnat portretul lui Liviu Dragnea. Dobrogenii conduși de Felix Stroe au dat dovadă de consecvență și, după ce Dragnea nu a mai fost președintele PSD, aceștia au pus pe perete un portret cu Viorica Dăncilă. Felix Stroe a asemănat gestul făcut de PSD Constanța cu cea a etalării unei icoane din biserici sau a statuetelor lui Buddha.

Portretul Vioricăi Dăncilă i-a luat locul portretului lui Liviu Dragnea la sediul PSD Constanța

Preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe, susţine că fiecare partid îşi etalează în acest mod conducătorul de partid şi compară acest lucru cu icoanele din biserici.

„În fiecare sediu judeţean de partid, fie că este PNL, PSD, PMP, este cultură instituţională să fie portretul preşedintelui. Noi ni l-am ales la congres, e al nostru. La Biserica Ortodoxă este Iisus Hristos, la biserica musulmană este altcineva, la budişti e Buddha. La noi, la PSD, preşedintele ales de congres este… a fost domnul Dragnea, a fost alt congres, şi a ales pe doamna Viorica Dăncilă”, a explicat Felix Stroe, pentru Mediafax.

Tabloul cu Liviu Dragnea de la sediul PSD Constanța a fost înlocuit cu cel al lui VIorica Dăncilă
Tabloul cu Liviu Dragnea de la sediul PSD Constanța a fost înlocuit cu cel al lui VIorica Dăncilă *foto: gandul.info

Conducătroul PSD Constanța susține că etalarea portretului liderului de partid ține de protocol

Felix Stroe a mai spus că acest gest ține de protocol, nu de obediență: „De ce este obedienţă? De ce este altceva? Statutul PSD este al nostru şi pentru noi este obligatoriu. Preşedintele este ales de congres şi trebuie să ştie fiecare membru de partid de la Partidul Social Democrat cine e preşedinte.

Dacă vreţi părerea mea, şi nu cred că greşesc, în fiecare sală de clasă, aulă universitară, trebuie să fie portretul preşedintelui României. Nu discutăm de Iohannis, de Ion Iliescu, nu discutăm de politică. Este cultură instituţională. Ne e ruşine cu drapelul României? În fiecare instituţie oficială trebuie să fie stema ţării, că este instituţia oficială a statului român, nu mă refer la firmele private.

Vorbim de cultură instituţională, nu de obedienţă. Şi daţi-ne voie ca la PSD în sediul judeţean să fie portretul preşedintelui ales de congres. Nouă nu ne este ruşine la PSD cu doamna preşedinte Viorica Dăncilă”, a mai declarat preşedintele PSD Constanţa.