Sport

PSG dă marea lovitură! Contractul prin care parizienii pot primi 450 de milioane de euro

Liga franceză și fondul de investiții CVC negociază un contract prin care Paris Saint-Germain ar beneficia cu 30%. Doar semnarea acordului va aduce 450 de milioane de euro parizienilor.
20.03.2022 | 11:56
PSG da marea lovitura Contractul prin care parizienii pot primi 450 de milioane de euro
ADVERTISEMENT

Liga franceză (LFP) și fondul de investiții la nivel mondial CVC negociază un contract de „milioane”, al cărui beneficiar principal ar fi Paris Saint-Germain.

PSG ar putea câștiga 450 de milioane de euro dintr-un „foc”

Contractul dintre cele două părți ar umple conturile lui PSG cu 30% din acest acord. Astfel, doar pentru o semnătură, clubul prezidat de Nasser Al Khelaifi va încasa 450 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Acest contract ar însemna o sumă destul de consistentă de bani pentru clubul parizian, care deja benificază de sume uriaşe din Qatar, ce îi permit să aibă un buget mai mare decât alte cluburi de top din Europa.

Criza economică din Ligue 1 a fost rezultatul experienței proaste cu Mediapro, iar cluburile au fost îndemnate să încheie negocieri cu CVC. Măsura favorizează PSG, care ar încasa cea mai mare parte din acord. Pe al doilea nivel de beneficii s-ar încadra cluburile Lille, Marseille, Nice și Lyon.

ADVERTISEMENT

CVC a trimis deja documentele către LFP (Liga Profesionistă de Fotbal din Franţa) și are opt zile la dispoziție pentru a bate palma. După cum a anunțat, fondul de investiții CVC este pregătit să plătească 1.500.000.000 de euro pentru 13% din Ligue 1.

Alte trei fonduri au mai fost interesate: Oaktree, Silver Lake și Hellman & Friedman, dar oficialii francezi au decis să stea la masa negocierilor cu CVC.

ADVERTISEMENT

CVC a ajuns la un acord și în Spania, în ciuda opoziției lui Real Madrid și Barcelona. Fondul de investiţii a plătit 2.000.000.000 de euro pentru 10% din La Liga, bani care vor ajunge la cluburile spaniole, cu excepţia celor două mari rivale.

Stadionul lui PSG, vandalizat de ultrași după eliminarea lui PSG din Liga Campionilor

Deși sperau ca de data aceasta PSG va câștiga Liga Campionilor, datorită liniei de atac formate din Messi, Neymar și Mbappe, fanii au trăit o nouă dezamăgire. De supărare, suporterii i-au huiduit pe jucătorii lui PSG în timpul meciului cu Bordeaux și au amenințat că îi „vor vâna pe toți”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, suporterii furioși au vandalizat atât stadionul Parc des Princes, cât și baza de antrenamente a clubului. Mesajul pe care l-au transmis conducerii PSG a fost: „Nasser, afară, departe de noi! Parisul nu va fi niciodată al statului Qatar, Parisul este al nostru”.

ADVERTISEMENT