Fotbal international

PSG plăteşte 75 de milioane de euro pentru Frenkie De Jong! Lovitură pentru Barcelona, Real Madrid și Manchester City

07.12.2018 | 15:16
PSG plateste 75 de milioane de euro pentru Frenkie De Jong Lovitura pentru Barcelona Real Madrid si Manchester City

Oficialii clubului Paris Saint-Germain au ajuns la un acord cu Ajax Amsterdam pentru transferul mijlocașului Frenkie De Jong înschimbul sumei de 75 de milioane de euro. Internaționalul olandez este unul dintre cei mai urmăriți fotbaliști europeni ai momentului, marile cluburi încercânbd aducerea sa.

Potrivit publicației olandeze De Telegraaf, oficialii campioanei din Ligue 1, Maxwell şi Antero Henrique, s-au întâlnit, la Amsterdam, cu Marc Overmas, preşedintele lui Ajax Amsterdam, iar cele două părţi ar fi ajuns la un acord pentur transferul fotbalistului.

Frenkie De Jong în duel cu Antoine Griezmann sub privirile lui Kylian Mbappe la meciul Olanda - Franța 2-0 din Liga Națiunilor
Frenkie De Jong în duel cu Antoine Griezmann sub privirile lui Kylian Mbappe la meciul Olanda – Franța 2-0 din Liga Națiunilor

PSG plăteşte 75 de milioane de euro pentru Frenkie De Jong, cel mai scump transfer din istoria fotbalului olandez

Pentru a putea depăși ofertele altor cluburi mari și să-l aducă pe Frankie De Jong de la Ajax Amsterdam, Paris Saint-Germain a pus pe masă 75 de milioane de euro. Această sumă reprezintă cel mai scump transfer realizat în istoria fotbalului olandez.

Frenkie De Jong, în vârstă de 21 de ani, este un produs al academiei clubului Willem Tilburg și a ajuns la Ajax Amsterdam în vara anului 2015. El mai are contract până în vara anului 2022, iar în acest sezon a jucat 22 de meciuri în toate competițiile și a marcat un gol. Mijlocașul a debutat în acest an și la echipa națională a Olandei, acolo unde a strâns patru selecții.

Explozia fotbalistului de la Ajax Amsterdam a fost remarcată de mai multe cluburi de top din Europa, iar zvonurile unui transfer au apărut imediat. Cel mai vehiculat nume a fost cel al campioanei din La Liga, FC Barcelona, dar pe listă s-au mai aflat Real Madrid și Manchester City. În cele din urmă, se pare că Frenkie De Jong va ajunge la Paris Saint-Germain, acolo unde este dorit pentru a-l înlocui pe Adrien Rabiot care a refuzat să-și prelungească înțelegerea care va expira la vară.