Fotbal international

PSG și blestemul Champions League. Parizienii, eliminați pentru al treilea sezon la rând în faza optimilor

07.03.2019 | 00:15
PSG si blestemul Champions League Parizienii eliminati pentru al treilea sezon la rand in faza optimilor

PSG, cel mai bogat club de fotbal din lume, părăsește Liga Campionilor pentru al treilea sezon la rând în faza optimilor de finală. Iar eliminarea a fost din nou dramatică. Parizienii au pierdut în prelungiri returul cu Manchester United, scor 1-3, după intervenția VAR. 

Parizienii, eliminați pentru al treilea sezon la rând în faza optimilor

În minutul 90+1, PSG era condusă cu 1-2 de United, dar calificată în faza sferturilor de finală, după victoria cu 2-0 de pe Old Trafford. A venit însă un șut trimis de Dalot și o respingere cu mâna a lui Kimpembe. Jocul a continuat două minute, dar în cele din urmă a venit intervenția VAR. Damir Skomina a oprit jocul, a revăzut faza și a dictat lovitură de la 11 metri pentru United, iar Marcus Rashford a transformat cu siguranță.

PSG a devenit astfel prima echipă din istorie care pierde calificarea într-o dublă manșă din Liga Campionilor după o victorie cu 2-0 în tur. Parizienii s-au făcut de râs mult mai rău în sezonul 2016/17, atunci când Barcelona a întors un neverosimil 0-4 la retur. Catalanii s-au impus atunci cu 6-1 pe Camp Nou.

În precedentul sezon, parizienii n-au avut nicio șansă cu Real Madrid, pierzând atât în tur, scor 1-3, cât și în retur, scor 1-2. Real a câștigat trofeul pentru a treia oară consecutiv în stagiunea precedentă.