Fotbal international

Radomir Antic, jos pălăria în fața lui Hagi! ”E un zeu al fotbalului”. Ce a mărturisit după moartea lui Prodan

16.01.2019 | 19:02
Radomir Antic jos palaria in fata lui Hagi E un zeu al fotbalului Ce a marturisit dupa moartea lui Prodan

Reputatul antrenor Radomir Antic și-a scos pălăria în fața lui Gheorghe Hagi! Tehnicianul sârb locuieşte în Spania, la Madrid şi a venit la Puerto Banus ca să-l urmărească la lucru pe prietenul Marko Nikolici, antrenorul lui MOL Vidi. Fără să vrea a ajuns pe terenul pe care se pregăteau elevii lui Mihai Teja şi a urmărit pentru câteva clipe şedinţa de pregătire, până când un oficial al roş albaştrilor l-a direcţionat către terenul echipei din Ungaria.

Radomir Antici şi-a adus aminte cu plăcere despre Gheorghe Hagi, jucător pe care l-a antrenat la Real Madrid în 1991. “Hagi e Hagi, e un zeu al fotbalului. Mi-a fost un elev extraordinar, un prieten de mare calitate, ținem legătura și azi. Am apreciat la el foarte mult calitatea umană, pe lângă că a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști ai lumii. Cu părere de rău, nu știu când se va mai naște altul ca el pentru voi, nu cred… Când era încruntat, îi zâmbeam, ca să-i redau încrederea. Aș fi vrut să-l antrenez și pe Gică Popescu, l-am vrut pe la echipele mele din Spania, dar nu ne-am potrivit”, a spus Antici pentru Gazeta Sporturilor.

Radomir Antic, jos pălăria în fața lui Hagi! Hagi
Gheorghe Hagi speră să dea lovitura și să ia titlul cu Viitorul în Liga 1 Betano

Radomir Antic, jos pălăria în fața lui Hagi!

Și Dorin Mateuț a fost antrenat de Antici. Se întâmpla cu un an mai devreme, în 1990, la Real Zaragoza. “Eu l-am adus. Știam că a fost golgeterul Europei, că nu e vreo forță a naturii, dar că simte poarta. N-am colaborat prea mult, însă era un tânăr ascultător și muncitor. Și talentat, ca toți românii. L-am ajutat cât am putut”, a adăugat tehnicianul sârb care și-a adus aminte și de Lăcătuș. “Pfiu, rapid și feroce. Îmi zicea: “Mister, azi vom câștiga, ține minte, eu dau gol!”. Și se ținea de cuvânt”

Antrenorul care le-a pregătit pe Real Madrid, Barcelona și Atletico de Madrid s-a întristat când a fost întrebat despre Daniel Prodan, jucător pe care l-a transferat în Spania. “Eu l-am adus la Atletico, știam ce poate din “dubla” cu Steaua. O stâncă. Dar un om puternic cu inimă de copil. Știam că mă pot baza pe el la fazele fixe. Am plâns când am auzit că a murit. Păcat, era un suflet deosebit”, a mai zis Radomir Antici

  • 2015 este anul în care a antrenat ultima oară Radomir Antic