Sport

Acuzat că s-ar fi dopat, Rafael Nadal este apărat de cine s-ar fi așteptat mai puțin. Șeful Agenției Anti-Doping din Serbia face lumină

Rafael Nadal a triumfat la Australian Open și l-a depășit i-a numărul de trofee de Grand Slam câștigate în carieră pe Novak Djokovic și pe Roger Federer. Fanii lui Nole l-au acuzat de dopaj și tot un sârb a făcut lumină.
03.02.2022 | 16:27
Acuzat ca sar fi dopat Rafael Nadal este aparat de cine sar fi asteptat mai putin Seful Agentiei AntiDoping din Serbia face lumina
ADVERTISEMENT

Rafael Nadal s-a impus pentru a doua oară în carieră la Australian Open, dar succesul spaniolului a fost umbrit, fie și pentru scurtă vreme, de acuzațiile de dopaj pe care fanii lui Novak Djokovic le-au proferat la adresa lui.

Al 5-lea jucător al lumii a fost, însă, apărat de persoana de la care, probabil, s-ar fi așteptat cel mai puțin. Șeful Agenției Anti-Doping din Serbia a explicat de ce Rafa nu poate fi învinuit de folosirea de substanțe interzise.

ADVERTISEMENT

Rafael Nadal nu s-a dopat, susține și argumentează sârbul Nenad Dikic

Victoria lui Rafael Nadal din finala de la Melbourne, după un meci epic cu rusul Daniil Medvedev, care a durat mai bine de cinci ore, a fost greu digerată de fanii lui Novak Djokovic.

Aceștia au încercat să pună în umbră performanța spaniolului de 35 de ani, care, prin victoria de la Australian Open, i-a depășit la numărul de turnee de Grand Slam câștigate, pe numărul 1 mondial, Novak Djokovic și pe elvețianul Roger Federer.

ADVERTISEMENT

Imaginea lui Rafa a fost reabilitată de Nenad Dikic, președintele Agenției Anti-Dopaj din Serbia. Acesta a răspuns acuzațiilor că spaniolul ar fi uzat de betametazonă, în 2009.

”Cazul lui Rafael Nadal se referă la o excepție de uz terapeutic, pe care o poate obține orice atlet când metodele alternative de tratament nu dau rezultate.

ADVERTISEMENT

În acest caz, Nadal și-a tratat o accidentare la umăr și a trebuit să facă injecții cu un corticosteroid pentru a se vindeca mai rapid.

A fost vorba de o singură doză de 3 miligrame, așa că nici măcar nu se pune problema de dopaj”, a explicat Nenad Dikic, citat de cotidianul The Telegraf.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic a refuzat vaccinarea și a fost expulzat din Australia

Liderul clasamentului ATP, Novak Djokovic, a provocat scandalul începutului de an în sportul mondial. Sârbul, antivaccinist declarat, a refuzat să se imunizeze, dar chiar și așa s-a prezentat la Melbourne pentru a evolua la Australian Open.

Autoritățile l-au preluat de la aeroport și l-au carantinat. A urmat un proces, care a avut două episoade distincte, la capătul căruia Nole a fost expulzat din Australia.

Mai mult, jucătorul a primit și o interdicție de a mai pătrunde pe teritoriul statului de la Antipozi pe o perioadă de trei ani. Această penalitate va fi însă restrâns doar la anul în curs notează jurnaliștii din Australia.

ADVERTISEMENT