Sporturi

Rafa Nadal s-a RETRAS înaintea meciului cu Roger Federer! Ce probleme are campionul spaniol

16.03.2019 | 20:04
Rafa Nadal sa RETRAS inaintea meciului cu Roger Federer Ce probleme are campionul spaniol

Rafael Nadal – Roger Federer, Live Video Indian Wells 2019. Rafael Nadal, ocupantul locului secund în clasamentul ATP, va evolua în această seară împotriva rivalului său, Roger Federer, locul 4 ATP, pentru un loc în marea finală de la Indian Wells. În cealaltă semifinală de la competiţia organizată în deşertul californian se vor duela austriacul Dominic Thiem şi canadianul Milos Raonic.

UPDATE, ora 20:05. Cu o oră şi jumătate înainte de meci, Rafa Nadal şi-a anunţat retragerea de la turneul de la Indian Wells din cauza unei dureri la genunchi. Roger Federer se califică direct în ultimul act al turneului, acolo unde va juca împotriva învingătorului din meciul Dominic Thiem – Milos Raonic. 

Rafael Nadal - Roger Federer, Live Video Indian Wells 2019. Duelul cu numărul 39, pentru un loc în finală
Rafael Nadal – Roger Federer, Live Video Indian Wells 2019. Duelul cu numărul 39, pentru un loc în finală

Rafael Nadal – Roger Federer Live Stream Online pe Digi Sport

Partida dintre Rafael Nadal şi Roger Federer este una cu adevărat de gală. Mai multe voci au declarat acest meci drept adevărata finală a turneului, care se dispută cu o rundă mai devreme. Niciunul dintre cei doi titani ai sportului alb nu a cedat vreun set până în această fază a competiţiei, fapt care demonstrează forma foarte bună prin care trec, dar şi cosntanţa la un nivel foarte înalt.

Rafael Nadal, în vârstă de 32 de ani, a trecut la Indian Wells de Jared Donaldson, Diego Schwartzman, Filip Krajinovic şi Karen Khachanov. De partea cealaltă, Roger Federer, în vârstă de 37 de ani, i-a învins la Indian Wells pe Peter Gojowczyk, Stanislas Wawrinka, Kyle Edmund şi Hubert Hurkacz.

Meciurile de la Indian Wells 2019 se vad în format Live Video pe FANATIK.RO

Meciul dintre Rafael Nadal şi Roger Federer este programat în această seară, al doilea de pe Stadium 1, și va lua startul în jurul orei 21:45, ora României, după prima semifinală a zilei, cea dintre Dominic Thiem şi Milos Raonic, meci care este programat să ia startul la ora 20, ora României. Ambele semifinale vor fi transmise în direct pe Digi Sport 2.

Roger Federer și Rafael Nadal se vor întâlni în circuitul masculin de tenis pentru a 39-a oară, fiind a treia cea mai importantă rivalitate din Era Open în ceea ce privește numărul de partide disputate, după Nadal – Djokovic (53) și Federer – Djokovic (47). Rămâne de văzut dacă Nadal va pune capăt seriei de victorii a elveţianului, asta pentru că Federer a câştigat ultimele cinci partide jucate cu ibericul. Ultima întâlnire a avut loc în finala turneului de la Shanghai, in 2017, când elveţianul s-a impus cu 6-4, 6-3.

Roger Federer, “entuziasmat” înaintea semifinalei cu Nadal de la Indian Wells

La conferinţa de presă de dinaintea semifinalei, Roger Federer şi-a exprimat entuziasmul faţă de meciul cu Nadal în mod reţinut, asta pentru că ştie ce bătălie îl aşteaptă împotriva celui mai mare rival al său. “Cred că fanii sunt mai nerăbdători pentru acest meci decât mine şi Rafa, dar sunt şi eu bucuros, desigur. Trebuie să mă concentrez pe jocul meu, însă în acelaşi timp, când joci contra lui Rafa, există un plus de energie. Amândoi am reuşit multe în circuit, am oferit tenisului meciuri legendare şi cred că suntem la fel de entuziasmaţi. Poate nu chiar cum sunt fanii, dar bucuroşi că ne vom întâlni din nou”, a declarat Roger Federer la Indian Wells.

În acelaşi timp, Rafael Nadal a vorbit şi el despre meciul din penultimul act pe care-l va disputa împotriva elveţianului. “Sper să fiu pregătit pentru meciul cu Roger. Voi face tot ce-mi stă în putinţă pentru a mă recupera cât mai bine pentru semifinală şi pentru a mă bucura de acest meci pe care vreau cu orice preţ să-l joc. Este împotriva poate celui mai mare rival din circuit, amândoi suntem pe final de carieră, aşa că este o adevărată plăcere să joc împotriva lui. Îmi dorescă să pot juca la potenţial maxim”, a spus şi Rafa.