Fotbal intern

RAPID. FĂRĂ preşedinte, cu un NUME-SURPRIZĂ pe banca tehnică şi 800.000 de euro DATORII la jucători

RAPID. Există viaţă în Giuleşti şi după retrogradare. Deşi sînt de plătit încă mulţi bani pentru ieşirea din insolvenţă, "în jur de 150 de mii de euro la trei luni plus circa 800.000...
17.06.2015 | 10:24
RAPID FARA presedinte cu un NUMESURPRIZA pe banca tehnica si 800000 de euro DATORII la jucatori
ADVERTISEMENT

RAPID. Există viaţă în Giuleşti şi după retrogradare. Deşi sînt de plătit încă mulţi bani pentru ieşirea din insolvenţă, “în jur de 150 de mii de euro la trei luni plus circa 800.000 pe litigii pierdute la TAS”, după cum a spus ofiţerul de presă al Rapidului, Bogdan Tudor, la Sport Total FM, “la Rapid se trăieşte intens” şi “ne dorim să revenim rapid în prima ligă”. Iată mai jos ce a declarat oficialul giuleştean despre proiectele care vor să readucă “farmecul vieţii” din Liga 1 lîngă podul Grant.

 

EXCLUSIV / Mesaj HALUCINANT al lui Iordănescu! “E SATAN!”

 

“Au fost ani foarte răi financiar, dar şi aşa la Rapid se trăieşte intens”

RAPID. “Rapidul nu s-a temut niciodată de ligile inferioare. A fost acolo şi înainte de ’89, cînd ştim toţi cum se făceau clasamentele. Această trecere nu ne sperie, ci ne ambiţionează să trecem peste ultimii ani, care au fost foarte răi din punct de vedere financiar. A fost o nebunie în ultimii ani. Dar şi aşa la Rapid se simte că se trăieşte intens. Rapidul este o poveste pe care suporterii o menţin vie. După ce ne-a retrogradat Federaţia în urma acelui baraj bizar, Rapidul a avut o medie de patru, cinci mii de suporteri. Cîte echipe din Liga 1 se pot lăuda cu aşa ceva?”

ADVERTISEMENT

 

STEAUA. Super anunţ pentru fani: “Îl vrem pe Keşeru împrumut!”

 

“Rata la 3 luni pentru plata insolvenţei este de 150.000 euro, plus circa 800.000 pe litigii pierdute la TAS”

RAPID. “Rapidul şi suporterii s-au mobilizat şi au reuşit să strîngă mulţi bani. Acei socios de care tot vorbim, cred că la Rapid s-ar putea face destul de repede. Din păcate, în insolvenţă nu poţi face multe lucruri. Rapidul a intrat în al treilea an de insolvenţă. Ieşirea se poate face, numai că efortul financiar este enorm. Sîntem primul club intrat în insolvenţă, încă de pe vremea lui George Copos. Insolvenţa ne protejează pentru că avem o moştenire foarte grea. Avem litigii pierdute care sînt clare, iar cînd se iese din insolvenţă trebuie plătite. Ar fi de plătit aproximativ 800.000 de euro. Sînt datorii clare, ale unor jucatori care au avut apariţii meteorice şi au de încasat sute de mii de euro. La Rapid se plătesc în jur de 150 de mii de euro la trei luni. În planul de insolvenţă există nişte capitole unde sînt trecute veniturile. Unele au fost atinse, altele nu”

 

STEAUA. EXCLUSIV / Rădoi către Gigi: “Vreau al patrulea fantastic!”

 

“Sîntem doar vreo 10 persoane în conducere, cu totul”

RAPID. “În momentul de faţă Mihai Ianovschi a rămas pe banca tehnică. A văzut tot ce înseamnă nivelul fotbalului românesc de la nivelul copiilor pînă la prima liga. Ştie foarte multe despre sectorul juvenil. Chiar el a supravegheat selecţia pe care am avut-o săptămîna trecută. Clubul este condus de un administrator special, numit de creditori. Nu sînt foarte mulţi oameni în club, pentru că nici planul de reorganizare nu a permis o organigramă stufoasă. Momentan postul de preşedinte nu este ocupat. Exista team-managerul Dănuţ Perjă, există secretariat, departament contabil. Există oameni care se ocupa de întreţinerea bazei de la ProRapid şi a stadionului. Cred că sîntem vreo 10 persoane”

ADVERTISEMENT

 

DINAMO. “Steaua este cea care ne motivează să luptăm!”

 

“Nu putem lua decît fotbalişti liberi de contract, negociem cu unii, alţii au renunţat la ultimul salariu şi au plecat”

RAPID. “Am acceptat ideea că Rapidul va trebui să se bazeze pe mulţi jucători tineri, care trebuie să înţeleagă spiritul Rapidului. Sînt negocieri cu toţi jucatorii români care au fost în retur. Mai sînt chiar şi cîţiva jucători străini care ar vrea să continue. Cu ceilalţi lucrurile s-au clarificat. S-au făcut acte de încheiere a înţelegerilor, au renunţat la ultima lună de contract, ceea ce este un lucru fair. Mai sînt discuţii şi cu alţi jucători, aţi aflat de portarul spaniol. Este clar însă că nu putem oferi ce oferă un club de Liga 1. Rapidul nu poate lua, fiind în insolvenţă, decît jucători liberi de contract”

 

STEAUA. “Muniru va ajunge mare de tot! E un băiat cuminte şi ambiţios!”

 

“Liga 1 şi-a pierdut foarte mult din interes cu aceste echipe mici, nou-promovate”

RAPID. “În liga a doua, din ce ştiu, s-a aporbat în urmă cu doi ani de către Federaţie un sistem cu o singură ligă de 22 de echipe. Cam pe la finalul lunii iunie, începutul lunii iulie se va definitiva totul în privinţa băncii tehnice şi a tinerilor care vor face parte din lot. Ne dorim să revenim rapid în prima ligă, dar asta trebuie făcut pe o baza solidă. Liga 1 şi-a pierdut foarte mult din interes cu aceste echipe mici nou-promovate, chiar daca a revenit şi Dan Petrescu”

ADVERTISEMENT

 

STEAUA. Rădoi, sfătuit cum să gestioneze relaţia cu Becali

 

“Există facţiuni ale suporterilor care nu trag în aceiaşi direcţie”

RAPID. “Relaţia cu cei din tribune nu a fost niciodată rea. Există în momentul de faţă nişte probleme între anumite facţiuni ale galeriei. Dar şi le vor rezolva, sînt sigur. Din punct de vedere al ofertelor de abonamente, acestea vor fi din nou disponibile, vom anunţa din timp. Vom avea şi vînzarea biletelor online. Un preţ apropiat de Liga 1 nu va supăra pe nimeni dacă suporterii ştiu că banii merg în club pentru rezolvarea problemelor”