Sport

Rapid – FCSB, fără spectatori? Giuleștenii iau în calcul suspendarea terenului după incidentele de la meciul cu Craiova: când se ia decizia finală. Update

Ultimul derby stagional Rapid - FCSB s-ar putea juca în condiții speciale, fără spectatori din cauza petardelor aruncate de giuleșteni la meciul cu Universitatea Craiova
01.05.2024 | 20:43
Rapid  FCSB fara spectatori Giulestenii iau in calcul suspendarea terenului dupa incidentele de la meciul cu Craiova cand se ia decizia finala Update
Ultrașii Rapidului au aruncat din nou cu fumigene pe teren, la meciul cu Universitatea Craiova, iar acum clubul este pasibil de suspendarea terenului la partida cu FCSB FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
01-05-2024
17:43

8 mai, ziua decisivă!

Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal care va analiza incidentele de la meciul Rapidului se va întruni pe data de 8 mai 2024.

Tot atunci va da decizia finală cu privire la partida dintre Rapid și FCSB dacă va fi sau nu cu spectatori. „Giuleștenii” se așteaptă să le fie suspendate doar anumite sectoare.

Derby-ul Rapid – FCSB, ultimul din acest campionat, programat sâmbătă, 18 mai, în ultima etapă din play-off-ul SuperLigii, s-ar putea juca fără spectatori. Feroviarii au aruncat cu petarde pe teren la meciul cu Universitatea Craiova (1-2), disputat luni, 29 aprilie, în Giulești, și fiind recidiviști, Comisia de Disciplină a FRF poate aplica sancțiunea maximă.

Rapid – FCSB, fără spectatori? Gheorghe Mustață: ”Nu vor să ne primească în Giulești, ci să mute meciul la Mioveni”

”Ultima etapă nu știm exact unde jucăm”, a anunțat liderul Peluzei Nord FCSB, Gheorghe Mustață, referitor la meciul cu Rapid, la emisiunea lui Gabi Safta.

ADVERTISEMENT

”Înțeleg că nu vor să ne primească în Giulești, ci să mute meciul la Mioveni. Oriunde ne duc, noi oricum mergem cu trofeul de campioni după noi. Să vadă și ei un trofeu real, nu de carton.

Nu vreau să cred că mergem la Mioveni, cum nu vreau să cred că este adevărat să nu ne ofere nici cinci la sută din bilete. Am auzit că vor să-și asume asta”, a precizat Gheorghe Mustață.

ADVERTISEMENT

Rapid, locul 5, cu 29 de puncte, va juca următoarele două partide în deplasare, cu CFR Cluj și cu Sepsi. Giuleștenii nu au anunțat deocamdată nimic oficial referitor la locul de disputare al derby-ului cu FCSB, noua campioană.

Varianta Mioveni nu este plauzibilă. Rapid a anunțat la LPF că în sezonul 2023-2024 își va disputa meciurile de acasă în Giulești și pe Arena Națională. ”Arena” iese din calcule, deoarece în zilele de 18-19 mai acolo este programat un eveniment automobilistic.

ADVERTISEMENT

Rapidiștii sunt recidiviști

Conducerea Rapidului așteaptă ședința Comisiei de Disciplină a FRF, care va avea loc joi, 2 mai, pentru a afla dacă vișiniii vor trebui să organizeze întâlnirea fără spectatori. Comisia va analiza incidentele provocate de galerie la meciul cu Universitatea Craiova. Ultrașii feroviari au aruncat pe gazon cu materiale pirotehnice.

Giuleștenii sunt recidiviști și au epuizat toate sancțiunile până la închiderea stadionului. În martie, după meciul retur din sezonul regulat, Rapid – FCSB 4-0, disputat pe Arena Națională, alb-vișiniii au fost obligați de Comisia de Disciplină să închidă șapte sectoare la următorul meciul de acasă, cu Farul, și plătească o amendă de 60.000 de lei.

ADVERTISEMENT

După acest prag, regulamentul prevede că la fiecare nouă abatere de acest tip, clubul va fi sanționat gradual cu măsura programării jocurilor fără spectatori, cumulat cu penalitatea maximă de 60.000 lei.

Rapid a amenințat că-i suflă titlu lui FCSB, dar s-a stins în play-off

Rivalitatea dintre Rapid și FCSB a fost foarte aprigă și în acest campionat. Giuleștenii au învins de două ori echipa lui Gigi Becali în sezonul regulat, 2-1 și 4-0, și i-au amenințat că le vor sufla titlu roș-albaștrilor în play-off.

În timp ce FCSB a jucat perfect meciurile decisive, Rapid a fost de nerecunoscut, contabilizind șase înfrângeri din șapte partide. Giuleștenii au obținut singurul punct în play-off în meciul cu FCSB, scor 2-2.

După ce FCSB a devenit campioană matematică, la finalul meciului cu Farul (2-1), patronul Rapidului, Dan Șucu, a fost fair-play și l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câștigarea titlului.

”Prima dată când un patron mi-a dat felicitări după meci. Om de calitate Șucu. Mi-a dat mesaj direct, frumos din partea lui. Bine c-a dat, că să nu mai inventez cine știe ce…”, a declarat Gigi Becali.

Galeria Rapidului, spectacol pirotehnic înaintea derby-ului cu Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT
Tags:
Cotă BETANO pentru FCSB: 4,60 este cota pentru „2 solist” la meciul Universitatea Craiova - FCSB
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Halep, în fața unei întrebări extrem de incomode: scenariul care prinde contur în...
Halep, în fața unei întrebări extrem de incomode: scenariul care prinde contur în cazul Simonei ANALIZĂ
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Un african vorbeşte despre şocurile culturale trăite după ce s-a mutat în România....
Un african vorbeşte despre şocurile culturale trăite după ce s-a mutat în România. "Aproape mi-am sunat părinții să le spun că mă întorc acasă"
Românca de 26 de ani care face plajă pe terasa apartamentului şi i-a...
Românca de 26 de ani care face plajă pe terasa apartamentului şi i-a înnebunit pe vecini. Soţul ei câştigă 450.000 de euro pe an
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
VOUCHERE pentru angajați. Cine primește mai mulți BANI
VOUCHERE pentru angajați. Cine primește mai mulți BANI
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Comoara din Marea Neagră!Tocmai fost descoperită
Comoara din Marea Neagră!Tocmai fost descoperită
Ronald Gavril, lovitură URIAȘĂ pentru Anamaria Prodan. Răsturnare de situație în cuplul lor....
Ronald Gavril, lovitură URIAȘĂ pentru Anamaria Prodan. Răsturnare de situație în cuplul lor. Încă un bărbat care o dezamăgește
Milionarul despre care s-a spus că are o relație cu Simona Halep face...
Milionarul despre care s-a spus că are o relație cu Simona Halep face primele declarații: „Eu am invitat-o în oraș”
Horoscop săptămâna 17-23 mai 2024. Iubire, bani și noroc pe toate planurile pentru...
Horoscop săptămâna 17-23 mai 2024. Iubire, bani și noroc pe toate planurile pentru patru zodii