Sport

Rapid, suspendare și amendă după derby-ul cu FCSB! Ce se va întâmpla la meciul cu Farul. Update exclusiv

Rapid și-a aflat sancțiunile după derby-ul cu FCSB. Giuleștenii vor trebui să închidă câteva sectoare și au primit o amendă usturătoare, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.
13.03.2024 | 15:38
Rapid suspendare si amenda dupa derbyul cu FCSB Ce se va intampla la meciul cu Farul Update exclusiv
Comisia de Disciplină a FRF a anunțat sancțiunile pentru clubul Rapid după incidentele de la derby-ul cu FCSB. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
13-03-2024
13:46

Sancțiunile primite de Rapid după meciul cu FCSB

Comisia de Disciplină a FRF a anunțat sancțiunile date clubului Rapid, după incidentele de la derby-ul de pe Arena Națională cu FCSB.

Giuleștenii vor trebui să închidă câteva sectoare la următorul joc de pe teren propriu, cel cu Farul din weekend, prima etapă a play-off-ului din SuperLiga, și să plătească o amendă uriașă, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

”În temeiul art. 82.1 și 3.a și c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancționează clubul FC Rapid 1923 cu măsura organizării unui joc pe teren propriu cu interzicerea accesului spectatorilor în sectoarele 106, 107, 108, 109, 112, 113 și 123 și penalitate sportivă de 60.000 lei”, se arată pe site-ul oficial al LPF.

La rândul său, clubul FCSB a primit o amendă de 22.500 de lei.

Rapid a făcut spectacol și pe teren, dar și în tribune la meciul cu FCSB, însă show-ul cu torțe, artificii și fumigene creat de Peluza Nord ar putea să îi coste pe jucătorii lui Cristiano Bergodi. FANATIK a aflat detalii de culise de la meciul câștigat de giuleșteni cu 4-0.

Rapid, suspendare de o etapă după incidentele de la derby-ul cu FSCB. Cu porțile închise la meciul cu Farul?

FANATIK a aflat că Rapid are șanse foarte mari să fie amendată la Comisia de Disciplină și să joace următorul meci de pe teren propriu fără spectatori. Cazul va fi judecat miercuri, 13 martie, iar giuleștenii ar putea debuta în play-off cu porțile închise.

ADVERTISEMENT

43.283 de fani au fost prezenți pe Arena Națională la derby-ul cu FCSB. Peluza Nord Rapid a sărbătorit Revelionul mai devreme și a folosit artificii, torțe, fumigene și petarde, partida fiind oprită de arbitru de mai multe ori.

Contactat de FANATIK, Liviu Ungurean, liderul galeriei Rapidului, a dezvăluit că suporterii vor fi prezenți la stadionul Giulești la meciul cu Farul: „Am auzit că e posibil să ne suspende. Noi o să susținem oricum echipa. Vom fi în afara stadionului dacă se va decide să fim suspendați. Dar nu putem fi de acord cu o asemenea decizie. Nu s-a aruncat nicio torță în teren. Păi la Dinamo – UTA s-au bătut pe teren. Plătim noi pentru asta?”.

ADVERTISEMENT

Galeria Rapidului, gata să protesteze dacă echipa va fi suspendată: „Vor să distrugă tot ceea ce noi am construit în acești ani”

Ultrasul a continuat să își strige nemulțumirea cu un discurs acid: „Nu e normal. Ne gândim și la o formă de protest dacă se va întâmpla asta. Noi am făcut spectacol. Am doborât recordul de spectatori și acum vor să distrugă tot ceea ce noi am construit în acești ani.

A văzut o țară întreagă și toată Europa ce spectacol pot face suporterii Rapidului. Și ei ne suspendă pentru asta? Dacă vor doar aplauze să se ducă la teatrul de păpuși! Repet, nu a fost niciun incident. 

ADVERTISEMENT

Torțe se dau pe toate stadioanele din lume. Îi suspendă și pe cei de la PSG care au dat zeci de torțe în Liga Campionilor? Sau Bayern Munchen și alte echipe? Ultrașii lui Napoli n-o să aibă torțe pe Camp Nou? Chiar nu înțeleg. Cei de la FCSB au aruncat cu materiale pirotehnice în teren”.

Liviu Ungurean a mai aruncat câteva „săgeți” către LPF și FRF:  „Nu putem să fim noi pedepsiți. Galeria Rapidului a readus suporterii pe toate stadioanele din România. Dacă vom fi suspendați vom avea și noi o ședință și vedem cum o să reacționăm, nu putem să fim batjocoriți că facem spectacol”.

ADVERTISEMENT

Galeria Rapidului vrea să mai joace pe Arena Națională: „Ar fi la fiecare meci minim 20-30.000 de spectatori”

Liviu Ungurean a dezvăluit că Rapid intenționează să mai joace meciuri importante pe cel mai mare stadion din România: „Noi ne dorim să mai jucăm pe Arena Națională. Sunt convins că ar fi la fiecare meci 20-30.000 de spectatori. Sigur vom mai juca. Măcar cu FCSB. Decizia este însă la club.

În cupele europene cu siguranță ne dorim să jucăm acolo. Să nu uităm ce au făcut suporterii Rapidului la meciul cu Legia Varșovia sau PSV Eindhoven. Stadionul Giulești e prea mic pentru astfel de meciuri”, a mai spus șeful Peluzei Nord pentru site-ul nostru.

  • 1 etapă de suspendare poate primi Rapid după incidentele de la derby-ul cu FCSB 
ADVERTISEMENT