Sport

Rapid se distrează în derby-urile cu FCSB. I-a dat 11 goluri pe Arena Națională în 10 luni!

Echipa patronată de Gigi Becali, FCSB, are o statistică incredibilă la meciurile cu Rapid. Două înfrângeri la 4 goluri diferență și 9 goluri primite.
09.03.2024 | 23:51
Rapid se distreaza in derbyurile cu FCSB Ia dat 11 goluri pe Arena Nationala in 10 luni
FCSB are o statistică defavorabilă în meciurile cu Rapid. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Derby-ul Rapid-FCSB, scor 4-0, s-a desfășurat într-o atmosferă incendiară pe Arena Națională. Finalul i-a găsit dezamăgiți pe suporterii FCSB, în timp ce fanii giuleșteni continuă să sărbătorească victoria spectaculoasă.

FCSB, 9 goluri primite de la Rapid, în două meciuri. Plus alte două încasate în turul sezonului regulat

Meciul a stat sub semnul echilibrului doar în prima repriză, când scorul a fost doar 1-0 pentru Rapid. Însă, gazdele s-au năpustit peste adversari și au reușit să marcheze de încă trei ori, în poarta lui Ștefan Târnovanu.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Gigi Becali a ajuns la contraperformanța de a pierde de două ori, în mai puțin de 10 luni, la patru goluri diferență, în fața rivalilor de la Rapid. Sezonul trecut s-a încheiat cu o umilință a FCSB-ului, împotriva Rapidului.

Astfel, FCSB-ul nu a fost la prima experiență în ultima vreme, de a pierde la o diferență de patru goluri în fața rivalei. Cele patru goluri din această seară au venit ca o declarație vie a Rapidului, că titlul încă se joacă.

ADVERTISEMENT

În urmă cu aproximativ 10 luni, 27 mai, 2023, Rapid aplica o corecție chiar mai dură FCSB-ului. În ultima etapă de play-off a sezonului trecut, guleștenii au învins categoric formația lui Gigi Becali, scor 5-1.

În jocul din campionatul trecut au ieșit în evidență Luckassen și Bamboye cu câte o dublă. Interesant este că punctul fix din partida anului trecut și cea din această seară este Paul Iacob. Fundașul rapidist a devenit expert în a marca împotriva FCSB-ului.

ADVERTISEMENT

Rapidistul are 5 goluri marcate pentru echipa sa, cu reușita din această seară, iar patru dintre acestea sunt împotriva rivalei din campionat. Astfel, Rapid se poate lăuda că a reușit să marcheze FCSB-ului 9 goluri în două partide, ambele la o diferență de patru goluri.

Două înfrângeri, în mai puțin de 10 luni, ambele la o diferență de patru goluri, cântăresc greu, mai ales pentru suporterii FCSB. Rămâne de văzut cum vor strânge rândurile cei de la FCSB, în urma înfrângerii din această seară. La care se adaugă, desigur, și eșecul din turul sezonului regulat, 1-2. 11 goluri în ultimele 10 luni încasate de Rapid de la FCSB.

ADVERTISEMENT

Rezultatul din această seară a dinamitat play-off-ul în lupta pentru titlu și pentru cupele europene. Cele două echipe se vor înfrunta în etapa a 5-a și în etapa a 10-a, conform programului play-off-ului din acest sezon.

 

ADVERTISEMENT